Tikri-purukook

Vitamiinirikkad tikrid sobivad hästi koogi sisse. Purukoogis jäävad need mõnusalt hapukaks täidiseks.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purutainas:

250 g külma võid

240 g nisujahu (u 4 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

100 g jahvatatud mandleid

100 g heledat muscovado suhkrut

Vahele:

300-400 g tikreid

85-100 g suhkrut

Lisaks:

50 g mandlilaaste

Valmistamine

Pane tükeldatud või, küpsetuspulbriga segatud jahu, jahvatatud mandlid ja suhkur kaussi ning haki ühtlaseks puruks.

Kata väike nelinurke ahjuplaat (18x27 cm) küpsetuspaberiga. Suru 2/3 tainapurust plaadi põhjale ja äärtele.

Sega puhastatud tikrid suhkruga ja laota põhjale.

Sega mandllaastud ülejäänud tainapuruga ja puista tikritele.

Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit ehk kuni kook on kuldpruun.

Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast Pereköök (juuli 2010), mugandustega. 

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 23.07.2013 19:52

Purukook nagu purukook ikka :) Soojalt vaniljejäätisega väga hea. Mandlilaastud jäävad hamba all mõnusalt krõmpsud.

Kati
postitatud 05.08.2014 15:54

Mulle väga maitses. Võid lisasin natuke vähem ja kasutasin demerara suhkrut, aga tuli ikkagi väga hea.

Pille
postitatud 11.08.2024 14:15

Tore lihtne kook!