Vitamiinirikkad tikrid sobivad hästi koogi sisse. Purukoogis jäävad need mõnusalt hapukaks täidiseks.
250 g külma võid
240 g nisujahu (u 4 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
100 g jahvatatud mandleid
100 g heledat muscovado suhkrut
300-400 g tikreid
85-100 g suhkrut
50 g mandlilaaste
Pane tükeldatud või, küpsetuspulbriga segatud jahu, jahvatatud mandlid ja suhkur kaussi ning haki ühtlaseks puruks.
Kata väike nelinurke ahjuplaat (18x27 cm) küpsetuspaberiga. Suru 2/3 tainapurust plaadi põhjale ja äärtele.
Sega puhastatud tikrid suhkruga ja laota põhjale.
Sega mandllaastud ülejäänud tainapuruga ja puista tikritele.
Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit ehk kuni kook on kuldpruun.
Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
Retsept on ajakirjast Pereköök (juuli 2010), mugandustega.
Purukook nagu purukook ikka :) Soojalt vaniljejäätisega väga hea. Mandlilaastud jäävad hamba all mõnusalt krõmpsud.
Mulle väga maitses. Võid lisasin natuke vähem ja kasutasin demerara suhkrut, aga tuli ikkagi väga hea.
Tore lihtne kook!
Tikri-purukook
Vitamiinirikkad tikrid sobivad hästi koogi sisse. Purukoogis jäävad need mõnusalt hapukaks täidiseks.