Pekanikompvekid burbooniga

New Orleansist pärit pähkline iirisemaius. Selle roa valmistamiseks on vaja suhkrutermomeetrit.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g suhkrut

175 g pehmet pruuni suhkrut (nt hele muscovado)

100 g võid

0.25 tl soola

3 dl 35% rõõska koort

5 dl terveid pekanipähkleid

2 dl hakitud pekanipähkleid

2 tl vanilliekstrakti

2 sl burbooni viskit

Valmistamine

Sega suures potis suhkrud, sool, rõõsk koor, või. Kuumuta keemiseni, siis kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt puulusikaga segades umbes 20 minutit, kuni suhkrutermomeeter näitab 114 C.
Võta pott tulelt, sega juurde vanilliekstrakt, burbooni rumm ning terved ja hakitud pähklid. Sega kiiresti läbi, siis tõsta supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kompvekikuhilad.
Lase neil taheneda.

Säilivad nädal aega.

Variant 2: kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase jahtuda. Tahenenud kompvekid lõika sobiva suurusega tükkideks.
LISA KOMMENTAAR