Kabatšoki-kukeseenehautis

Kiirelt valmiv kerge panniroog, mida sobib serveerida nii värskete keedetud kartulitega kui ka ilma. 

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sibulat

600 g kabatšokki

1 sl õli

400 g kukeseeni või muid mahedamaitselisi (metsa)seeni

2-2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid soovi korral

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta sibulaviile suurel pannil õlis 3-4 minutit.

Samal ajal lõika kabatšokk pikuti neljaks ja seejärel 5 mm paksusteks viiludeks. Lisa pannile ja prae 4-5 minutit. 

Lisa puhastatud ja vajadusel tükeldatud kukeseened ja kuumuta 4-5 minutit.

Maitsesta roog soola-pipraga. Lisa pannile vahukoor, sega läbi ning kuumuta veel 5 minutit. Serveeri niisama või koos keedetud kartulitega. 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 13.09.2010 21:26

Väga maitsev roog! Kasutasin rõõsa koore asemel piima ja panin 5 spl toorjuustu. Arvasin, et lapsed hakkavad pirtsutama, aga vastupidi, kõik söödi ära ja võeti juurdegi.

Marge Palm
postitatud 25.07.2015 14:21

väga maitsev

KarinLKS
postitatud 09.08.2015 21:29

Nami on alati suurepärane koht inspiratsiooni ammutamiseks! Ja seegikord ei pidanud tulemuses pettuma. Väga maitsev roog!

Triinu Rõigas
postitatud 15.08.2017 19:47

Just tehtud, oli väga maitsev :)