450-500 g kanafileed või luudeta-nahata kanakintsu
3 dl keefirit
pakk purustatud soolaküpsiseid (nt Ritz, TUC)
1-2 tl paprika- või karripulbrit
Lõika kana(kintsu)fileed ribadeks (laiusega u 2 cm). Pane kaussi, vala peale keefir ning lase kuni ööpäev maitsestuda.
Pane soolaküpsised madalasse nõusse ning tambi peeneks puruks, soovi korral lisa karri- või paprikapulbrit. Kurna kanatükid liigsest vedelikust ning veereta neid korralikult kreekeripurus.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed.
Serveeri mõne külma kastmega.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ariina, arvata on, aga ma kahtlustan, et need valmismaitsestatud kanaribad on üsna soolased, nii et koos maitsestatud küpsistega võib lõpptulemus liiga soolane jääda. Ma siis veeretaks neid lihtsalt riivsaias. Ja usu mind, kanakintsufileetükkide keefiris marineerimine on imelihtne :)
Vahelduseks natuke teistsugune toit. Tänud retsepti eest!
Maitsev retsept, lihtne teha!!
Halb :(
Kirke, mis untsu läks?
Kodused kananagitsad
Kurikuulsate kananagitsate (chicken nuggets) palju tervislikum variant. Eriti maitsva tulemuse saab kana kintsuliha kasutades.