Klassikaline mündimaitseline kokteil burbooni viskiga. Pärit USA lõunaosariikidest, eriti populaarne Kentucky ratsavõistlustel. Traditsiooniliselt serveeritakse seda hõbepeekritest, kuigi tänapäeval valmistatakse jook nii madalas kui ka kõrges klaasis ja serveeritakse kõrrega.
Maitsebukett on magus, suitsune, ürdine.
Tambi mündilehed ja suhkur pokaali põhjas nuiaga katki. Lisa burbooni viski.
Täida pokaal purustatud jääga. Sega korralikult, et klaas külmaks muutuks, siis lisa vajadusel veel jääd.
Kaunistuseks mündileht.
Nipid ja soovitused:
Mündilehtede tampimise eesmärgiks on eeterlike õlide aktiveerimine, mitte lehtede purustamine. Ole õrn, aga kindel!
Kui Sul ei ole jääpurustamismasinat, siis pane jääkuubikud puhta köögirätiku sisse ja tao pudrunuia või tainarulliga peeneks. Aitab ka stressi maandada.
Kui oled jää lisanud, siis sega jooki hoolega, et klaas korralikult jahtuks - kindlasti vähemalt 30 sekundit.
Kasuta võimalikult kvaliteetset burbooni - kuna burbooni viski on siin joogis ainus alkohol, siis selle maitse on tugevasti tunda.
Mint Julep sobib niisama nautimiseks, aga hästi läheb see kokku ka lõunaosariikide suupistetega (marineeritud krevetid, täidetud munad, pimiento juustudipp jne)
Mint Julep (kokteil)
Klassikaline mündimaitseline kokteil burbooni viskiga. Pärit USA lõunaosariikidest, eriti populaarne Kentucky ratsavõistlustel. Traditsiooniliselt serveeritakse seda hõbepeekritest, kuigi tänapäeval valmistatakse jook nii madalas kui ka kõrges klaasis ja serveeritakse kõrrega. Maitsebukett on magus, suitsune, ürdine.