Apteegitillisalat Ottolenghi moodi

Rõõmsavärviline kaunis salat Londonis asuva Ottolenghi restorani retseptivaramust. Sumahh on äädikapuu kuivatatud ja purustatud mari ja Lähis-Ida riikides armastatud maitseaine. Kui seda maitseainete sahtlis ei ole, võib selle ka lihtsalt välja jätta.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 granaatõuna

2 keskmise suurusega apteegitillimugulat

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 tl sumahhi

1 sidruni mahl

4 sl värskeid estragonilehti

2 sl hakitud siledalehist peterselli

70 g murendatud fetajuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta granaatõun seemnetest. 

Eemalda apteegitillilt tillivõrsed, pane kõrvale. Lõika apteegitillimugulalt "jalg" ära, aga vaid nii õhukeselt, et kihid ikka koos püsiksid. Lõika (köögimandoliiniga) paberõhukesteks viiludeks. 

Sega kausis oliiviõli, sumahh, sidrunimahl ja ürdid, maitsesta soola-pipraga. Lisa apteegitilliviilud ja sega ühtlaseks. 

Sega juurde fetajuustutükid ning granaatõunaseemned. Kaunista apteegitillivõrsetega.

Retsept on mugandatud raamatust Ottolenghi (Fennel and feta with pomegranate seeds and sumac).

LISA KOMMENTAAR