Spargliomlett

Frittata-tüüpi omlett rohelise spargli ja suitsupaprikaga. Vaja läheb praepanni, mille saab kuuma grillahju mõneks minutiks panna.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

kimp rohelist sparglit

2 sl õli

6 suurt muna

25 g riivitud parmesani

1 tl suitsupaprikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grillahi tuliseks. Pese sparglid, murra ära varre puine ots. Lõika sparglid 3-4 cm juppideks. 

Klopi kausis munad lahti, maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta suur praepann*, lisa õli. Poeta pannile sparglijupid ning prae panni aeg-ajalt raputades 2-3 minutit, kuni sparglivarred on värvi muutnud.

Kalla pannile lahtiklopitud ja maitsestatud munad. Alanda kuumust ning tõsta puidust spaatliga munamassi servadest veidi üles, lastes veel hüübimata munamassil "omleti alla" valguda.

Kui omlett on altpoolt kenasti kuldseks küpsenud, siis võta pann tulelt, puista peale riivitud parmesan ning suitsutatud paprikapulber.

Kuumuta grillelemendi all veel 3-4 minutit, kuni omlett on ka pealt kuldne.

Serveeri kohe koos värske salatiga või jahtunult nt piknikul.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul ei ole malmist panni, siis keera tavalise panni vars mitmekordselt fooliumisse või küpsetuspaberi sisse.
LISA KOMMENTAAR