Heeringakanapeed

Kanapee on väike võileib, mis siin on tehtud suitsuheeringa ja keedukartuliga. Mina kasutasin endaküpsetatud rukkileiba.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu täistera-röstleiba

määrimiseks võid

3-4 keedetud kartulit (mitte väga jahust)

2 suitsutatud heeringafileed

100 g paksemat hapukoort (30 %)

jahvatatud musta pipart

värsket murulauku või sibulapealseid

Valmistamine

Määri leivaviilud võiga ning lõika seejärel olenevalt leiva suurusest kas neljaks või kaheks.

Koori kartulid ja lõika umbes 5 mm paksusteks ivildueks, aseta leivaviiludele.

Eemalda suitsuheeringalt nahk ning lõika kalafilee umbes 2 cm laiusteks tükkideks. Aseta kartulitele.

Tõsta igale suupistele teelusikaga paksu hapukoort. Jahvata veskist pipart peale ning kaunista murulaugu- või sibulavarrega.

Idee Soome ajakirjast Ruokamaailma.

LISA KOMMENTAAR