70 g suitsutatud peekonit
2 sl õli
500 g ribadeks lõigatud kanafileed
1 suur sibul õhukeste viiludena
2 sellerivart õhukeste viiludena
2 rohelist suvikõrvitsat 1 cm viiludena
3 dl 35% rõõska koort
sellerilehti ja basiilikut
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud tagliatelle makarone
Lõika suitsutatud peekon väiksemateks kuubikuteks. Pane pannile ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni peekonist eraldub rasv ning peekon ise muutub krõbedaks. Tõsta peekonitükid kõrvale, lisa pannile õli.
Lisa pannile kanafileeribad, maitsesta soolaga ning pruunista kergelt ümberringi. Lükka kanatükid panni ühte serva.
Lisa pannile hakitud sibul ja viilutatud seller, prae 5-6 minutit aeg-ajalt segades. Lisa viilutatud suvikõrvits ning prae veel minut aega.
Lisa pannile praetud peekonikuubikud, lisa rõõsk koor. Kuumuta keskmisel tulel 5-6 minutit, kuni kaste on paksenenud ja kana läbinisti küps.
Puista peale hakitud sellerilehti ja basiilikut, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri keedetud tagliatelle-makaronidega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Koorene kanaroog suvikõrvitsa ja selleriga
Maitseküllane ja lihtne kanaroog, mille valmistamiseks on hea kasutada viilutatud kanafileed.