Koorene kanaroog suvikõrvitsa ja selleriga

Maitseküllane ja lihtne kanaroog, mille valmistamiseks on hea kasutada viilutatud kanafileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

70 g suitsutatud peekonit

2 sl õli

500 g ribadeks lõigatud kanafileed

1 suur sibul õhukeste viiludena

2 sellerivart õhukeste viiludena

2 rohelist suvikõrvitsat 1 cm viiludena

3 dl 35% rõõska koort

sellerilehti ja basiilikut

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud tagliatelle makarone

Valmistamine

Lõika suitsutatud peekon väiksemateks kuubikuteks. Pane pannile ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni peekonist eraldub rasv ning peekon ise muutub krõbedaks. Tõsta peekonitükid kõrvale, lisa pannile õli.

Lisa pannile kanafileeribad, maitsesta soolaga ning pruunista kergelt ümberringi. Lükka kanatükid panni ühte serva.

Lisa pannile hakitud sibul ja viilutatud seller, prae 5-6 minutit aeg-ajalt segades. Lisa viilutatud suvikõrvits ning prae veel minut aega.

Lisa pannile praetud peekonikuubikud, lisa rõõsk koor. Kuumuta keskmisel tulel 5-6 minutit, kuni kaste on paksenenud ja kana läbinisti küps.

Puista peale hakitud sellerilehti ja basiilikut, maitsesta soola-pipraga.

Serveeri keedetud tagliatelle-makaronidega.

Nipid ja soovitused:

  • Roog ise on gluteenivaba. Vajadusel serveeri gluteenivaba pastaga või näiteks hoopis keedetud kartulite või riisiga. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR