Puhasta kala luudest, aseta kala õlitatud ahjuvormi - soovi korral lõika kala portsjontükkideks enne küpsetamist. Maitsesta kala musta pipraga.
Kui kasutad purustatud ananassi, siis sega see hapukoore ja sinihallitusjuustupuruga ning jaota kalatükkidele. Kui Sul on ananassiviilud, siis lõika need pooleks ning säti kalatükkidele. Sega sinihallitusjuust ja hapukoor ning tõsta kõige peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit - soovi korral võid alguses kala fooliumi all küpsetada, siis ei küpse juustukate nii krõbedaks.
Puista valmis roale hakitud peterselli või basiilikut ja serveeri.
Minul on ema retsept sellises vahekorras: 500g fileed, 150g sinihallitust, väike ananassikonserv ja hoopis 250g hapukoort. Aga popp söök on küll... võtan täna tegemise plaani.
Lõhe sinihallitusjuustu- ja ananassikattega
Eestlaste seas popp ahjulõhe või -forell.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.