600 g forelli- või lõhefileed
Kate:150 g sinihallitusjuustu
1 väike purk ananassitükke omas mahlas või ananassiviile
150 g SAARE 20% hapukoort
Serveerimiseks:hakitud värsket peterselli või basiilikut
Puhasta kala luudest, aseta kala õlitatud ahjuvormi - soovi korral lõika kala portsjontükkideks enne küpsetamist. Maitsesta kala musta pipraga.
Kui kasutad purustatud ananassi, siis sega see hapukoore ja sinihallitusjuustupuruga ning jaota kalatükkidele. Kui Sul on ananassiviilud, siis lõika need pooleks ning säti kalatükkidele. Sega sinihallitusjuust ja hapukoor ning tõsta kõige peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit - soovi korral võid alguses kala fooliumi all küpsetada, siis ei küpse juustukate nii krõbedaks.
Puista valmis roale hakitud peterselli või basiilikut ja serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on juba aastaid meie pere lemmik. Suurepärane lihtsalt keedetud kartulite ja värske salati kõrvale.
Minul on ema retsept sellises vahekorras: 500g fileed, 150g sinihallitust, väike ananassikonserv ja hoopis 250g hapukoort. Aga popp söök on küll... võtan täna tegemise plaani.
Mul üks sõbranna teeb seda alati, kui võõrustab, ja ise olen ka paar korda teinud. Olen teinud nii terve fileena kui ka portsjontükkidena.
Lõhe sinihallitusjuustu- ja ananassikattega
Eestlaste seas popp ahjulõhe või -forell.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.