Lõhe sinihallitusjuustu- ja ananassikattega

Eestlaste seas popp ahjulõhe või -forell.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g forelli- või lõhefileed

musta pipart

Kate:

150 g sinihallitusjuustu

1 väike purk ananassitükke omas mahlas või ananassiviile

150 g SAARE 20% hapukoort

Serveerimiseks:

hakitud värsket peterselli või basiilikut

Valmistamine

Puhasta kala luudest, aseta kala õlitatud ahjuvormi - soovi korral lõika kala portsjontükkideks enne küpsetamist. Maitsesta kala musta pipraga.

Kui kasutad purustatud ananassi, siis sega see hapukoore ja sinihallitusjuustupuruga ning jaota kalatükkidele. Kui Sul on ananassiviilud, siis lõika need pooleks ning säti kalatükkidele. Sega sinihallitusjuust ja hapukoor ning tõsta kõige peale.  

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit - soovi korral võid alguses kala fooliumi all küpsetada, siis ei küpse juustukate nii krõbedaks. 

Puista valmis roale hakitud peterselli või basiilikut ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

triin
postitatud 30.09.2011 16:28

See on juba aastaid meie pere lemmik. Suurepärane lihtsalt keedetud kartulite ja värske salati kõrvale.

Silja
postitatud 10.11.2011 15:01

Minul on ema retsept sellises vahekorras: 500g fileed, 150g sinihallitust, väike ananassikonserv ja hoopis 250g hapukoort. Aga popp söök on küll... võtan täna tegemise plaani.