Savoia kapsas seesamiseemnetega

Kergelt hautatud savoia e. kähar peakapsas röstitud seesamiseemnetega on tore aasiapärane lisand toidulauale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

1 sl õli

1 terve savoia kapsas

1 sl seesamiõli

1 sl röstitud seesamiseemneid

1 sl riisiäädikat soovi korral

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika savoi kapsas õhukesteks ribadeks.

Kuumuta õli ja või* suures potis keskmisel kuumusel. Kui või on sulanud, siis lisa kapsas. Kuumuta 3-4 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kapsas muudab värvi ning mahult väheneb.

Alanda kuumust ja kata pott kaanega. Hauta kapsast 5-7 minutit, kuni see on pehme ja osaliselt pruunistunud.

Tõsta pott tulelt, sega juurde seesamiõli ja seesamiseemned. Soovi korral nirista peale veidi riisiäädikat. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud Eat Real toidublogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR