Röstitud kapsas sidruniga

Lihtne ja väga omapärane viis meilgi populaarse tavalise valge peakapsa valmistamiseks. Võimaluse korral kasuta varajast kapsast. Idee Kalyni toidublogist.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem kapsas

2 sl oliiviõli

3-4 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsapea 8 võrdse suurusega sektoriks. Lõika ettevaatlikult varreosa väiksemaks ning aseta kapsasektorid kergelt õlitatud ahjuplaadile (mitte väga tihedasti!)

Sega oliiviõli ja sidrunimahl omavahel, siis nirista pool segust ühtlaselt kapsasektoritele. Maitsesta soola ja pipraga.

Keera kapsasektorid ettevaatlikult ringi ning korda (st õlita ja maitsesta).

Küpseta 230-kraadises ahjus umbes 15 minutit, siis keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt 10-15 minutit. Kapsas peaks olema kenasti kuldpruun.

Serveeri kuumalt, soovi korral koos sidrunisektoritega.

Retsept on mugandatud Kalyn's Kitchen toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

Anu
postitatud 30.07.2013 23:32

Igavavõitu... Nagu mu mees ja poeg kommenteerisid: maitseb nagu kapsas.