500 g räimefileesid
200 g kirsstomateid
1 tl kuivatatud punet
1 sl värsket hakitud tüümiani
soola ja musta pipart
riivleiba
Laota räimefileed ühe kihina oliiviõliga määritud ahjuvormi. Aseta peale veerandikeks lõigatud kirsstomatid ja viilutatud küüslauk. Puista peale pune ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Raputa õhukese kihina peale riivleib ja nirista peale oliiviõli.
Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni räim valmis ja riivleib kuldne ning krõbe.
Mari-Liisi retseptiidee, hästi tsipake mugandatud.
Tänu tomatile, ürtidele, oliivõlile ja saiapurule sai räim peaaegu et sardiini mekiga. Tõeliselt vahemereline ja suvehõnguline roog, mida tuleb kindlasti suve poole korrata.
Teised ees, mina järgi. aga rokkisid need räimekesed tõesti. ja lähevad kindlasti kordamisele ka. olgu veel öeldud, et kui ma järgmisel päeval lõunaks jääke hävitasin, siis oli need kalad ainsad, mida haige laps sööma soostus
Mina asendasin värske peterselli värske tüümianiga, sai väga hea ja veelgi vahemerelisem :)
Niipalju kui mina tean, siis kõigile, kes on teinud, on maitsenud See retsept ilmus ka veebruar 2010 OM-s meie pere köögitoimetuste loo juures.
Tõesti väga maitsvad :P
Super hea retsept! kui lugesin tekkis kohe isu ja nüüd ka söödud :)
Retsept on suurepärane, kuid külmpressitud oliiviõli ei tohi kuumutada (tekivad kantserogeensed ained) ning rafineeritud õlist on kõik head asjad välja töödedud, seega võiks oliiviõli asemel kasutada võid või kookosõli.
Räimevorm oliiviõli, tomati ja küüslauguga
Retsepti autor Mari-Liis kirjeldab seda rooga nii: "Soovitan väga proovida. Pune, küüslauk ja tomatid annavad kalale mõnusa vahemerelise maitse ja krõbe riivsai pinnal teeb tekstuuri täiuslikuks. Ülimalt lihtne valmistada, aega läheb algusest lõpuni maksimaalselt pool tundi. Räimed võib ise fileerida (nõuab veidi vilumust) või osta poest kalaletist valmisfileed."