Räimevorm oliiviõli, tomati ja küüslauguga

Retsepti autor Mari-Liis kirjeldab seda rooga nii:
"Soovitan väga proovida. Pune, küüslauk ja tomatid annavad kalale mõnusa vahemerelise maitse ja krõbe riivsai pinnal teeb tekstuuri täiuslikuks.
Ülimalt lihtne valmistada, aega läheb algusest lõpuni maksimaalselt pool tundi. Räimed võib ise fileerida (nõuab veidi vilumust) või osta poest kalaletist valmisfileed."

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g räimefileesid

200 g kirsstomateid

2 küüslauguküünt

oliiviõli

1 tl kuivatatud punet

1 sl värsket hakitud tüümiani

soola ja musta pipart

riivleiba

Valmistamine

Laota räimefileed ühe kihina oliiviõliga määritud ahjuvormi. Aseta peale veerandikeks lõigatud kirsstomatid ja viilutatud küüslauk. Puista peale pune ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Raputa õhukese kihina peale riivleib ja nirista peale oliiviõli.

Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni räim valmis ja riivleib kuldne ning krõbe.

Mari-Liisi retseptiidee, hästi tsipake mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Liina @ Aglio e Olio
postitatud 15.03.2010 22:06

Tänu tomatile, ürtidele, oliivõlile ja saiapurule sai räim peaaegu et sardiini mekiga. Tõeliselt vahemereline ja suvehõnguline roog, mida tuleb kindlasti suve poole korrata.

Vernanda
postitatud 01.04.2010 08:24

Teised ees, mina järgi. aga rokkisid need räimekesed tõesti. ja lähevad kindlasti kordamisele ka. olgu veel öeldud, et kui ma järgmisel päeval lõunaks jääke hävitasin, siis oli need kalad ainsad, mida haige laps sööma soostus

Pille @ Nami-nami
postitatud 06.04.2010 14:54

Mina asendasin värske peterselli värske tüümianiga, sai väga hea ja veelgi vahemerelisem :)

Mari-Liis
postitatud 07.04.2010 15:00

Niipalju kui mina tean, siis kõigile, kes on teinud, on maitsenud See retsept ilmus ka veebruar 2010 OM-s meie pere köögitoimetuste loo juures.

Itakene
postitatud 08.09.2010 21:47

Tõesti väga maitsvad :P

Virge
postitatud 31.03.2011 21:31

Super hea retsept! kui lugesin tekkis kohe isu ja nüüd ka söödud :)

katjuhh
postitatud 15.07.2012 16:05

Retsept on suurepärane, kuid külmpressitud oliiviõli ei tohi kuumutada (tekivad kantserogeensed ained) ning rafineeritud õlist on kõik head asjad välja töödedud, seega võiks oliiviõli asemel kasutada võid või kookosõli.