400 g külmutatud herneid (nt Härmavili)
4 kartulit
1 l kuuma köögiviljapuljongit
250 g kalapulki
3 sl rohelist pestot
Koori kartulid, lõika kuubikuteks. Pane herned, kartulikuubikud ja köögiviljapuljong potti. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.
Grilli või prae samal ajal kalapulgad krõbedaks. Lõika kuubikuteks, hoia soojas.
Tõsta kolmandik hernestest ja kartulikuubikutest vahukulbiga kõrvale. Püreesta ülejäänud supp ühtlaseks, siis sega juurde kõrvalepandud herned ja kartulid ning pesto.
Kuumuta supp läbi, jaota supikaussidesse ning tõsta peale kalapulgakrutoonid.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Pea and Pesto Soup with Fish Fingers Croutons).
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See supp on väga maitsev ja tööpäeva õhtuks hästi lihtne ja kiirelt valmiv.
Väga lihtne ja mõnus argipäevaroog.
Kvalifitseerus väga hääks. Ainult tabamatuks jääb, mis osas seda siiski kalasupiks võiks pidada: kas ainult kalapulkade pärast? No vahet pole - see supp jääb kindlasti püsimenüüse!
Jõulujärgseks dieediks Prantsusmaal on erinevad püreesupid ideaalsed, aga see supp oli midagi ERITI ägedat! Isegi prantslased kiitsid taevani!
Hea idee, tänan.
Oli maitsev, aga uuesti vast ei teeks.
Hexy, tea midagi, mõnikord on supiisu, aga külmkapi jääsahtlis on vaid herneid ja kalapulki :)
Hernesupp pesto ja kalapulkadega
Lihtsale hernepüreesupile on maitseks lisatud pestot ning peale tõstetud krõbedaks praetud kalapulgad. Peaks meelitama ka lapsed hernepüreesuppi sööma.