Raili Miku retsept ilmus RIMI ajakirjas Toit & Trend (jaanuar-veebruar 2010)
2 dl riisi
4 dl vett
2-3 dl piima
3 sl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
5 dl vett
1.5 dl rosinaid ja
kuivatatud kirsse
1 kaneelikoor
1 sl suhkrut
1 sl (kuhjaga) kartulitärklist
1 sl sidrunimahla
Keeda riis suhkruga maitsestatud vees poolpehmeks. Lisa piim ja hauta väiksel kuumusel, kuni riis on küps.
Pane vesi rosinate-kirssidega keema. Lisa suhkur, kaneelikoor ja keeda tasasel tulel 30 minutit.
Sega tärklis vähese veega ja kalla peene nirena kisselli hulka. Liiguta, kuni kissell pakseneb ja uuesti keema tõuseb. Maitsesta sidrunimahlaga.
Vahusta rõõsk koor, sega kokku jahtunud riisipudruga. Serveeri kisselliga. Pildi tegi LIINA.
Riisivaht tuleb selle retsepti järgi väga hea! Laste lemmikmagustoit! Kisselli olen teinud küll sellest, mis parasjagu kodus olemas on.
Riisivaht kirsi-rosinakisselliga
Raili Miku retsept ilmus RIMI ajakirjas Toit & Trend (jaanuar-veebruar 2010)