Riisivaht kirsi-rosinakisselliga

Raili Miku retsept ilmus RIMI ajakirjas Toit & Trend (jaanuar-veebruar 2010)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl riisi

4 dl vett

2-3 dl piima

3 sl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Kissell:

5 dl vett

1.5 dl rosinaid ja

kuivatatud kirsse

1 kaneelikoor

1 sl suhkrut

1 sl (kuhjaga) kartulitärklist

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Keeda riis suhkruga maitsestatud vees poolpehmeks. Lisa piim ja hauta väiksel kuumusel, kuni riis on küps.

Pane vesi rosinate-kirssidega keema. Lisa suhkur, kaneelikoor ja keeda tasasel tulel 30 minutit.

Sega tärklis vähese veega ja kalla peene nirena kisselli hulka. Liiguta, kuni kissell pakseneb ja uuesti keema tõuseb. Maitsesta sidrunimahlaga.

Vahusta rõõsk koor, sega kokku jahtunud riisipudruga. Serveeri kisselliga.

Pildi tegi LIINA.

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 15.06.2021 13:50

Riisivaht tuleb selle retsepti järgi väga hea! Laste lemmikmagustoit! Kisselli olen teinud küll sellest, mis parasjagu kodus olemas on.