Jäätisetort sidrunikreemi ja vaarikatega

Kaunis kihiline jäätisetort suvisele kohvilauale. Tordi valmistamisel kasutatakse vanillijäätist ning lemon curd sidrunivõiet.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1.5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 l vanillijäätist

200 g sidrunivõiet (lemon curd)

1 l maasikaid

Beseekiht:

3 munavalget

3 sl tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista põhi. Klopi munad suhkruga vahule, lisa omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 7 minutit.
Kummuta küpsetatud biskviitpõhi teisele küpsetuspaberile, eemalda "küpsetatud" paber.
Vooderda keeksivorm toidukilega ning lõika biskviidist sobiva suurusega tükid, mis kataks vormi põhja ja küljed.
Täida tort seest jäätise, lemon curd sidrunikreemi ning poolitatud maasikatega.
Kata pealt toidukilega ning pane sügavkülma.
Vahetult enne serveerimist kummuta jäätisetort vormist välja serveerimisalusele ja kaunista jäätisetort beseekihiga. Selleks klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur jaokaupa pidevalt vahustades. Kata jäätisetort munavalgevahuga.
Küpseta 250-kraadises ahjus mõneks minutiks, et beseekiht saaks veidi värvi.

Retsept on soomlaste Ruokala veebilehelt ( Jäätelökakku )

LISA KOMMENTAAR

evar
postitatud 29.04.2014 16:37

se kook on lihtsalt võrrrrrratu. ma soovitan seda kõigile.

Mia
postitatud 07.07.2015 08:51

Maitselt väga hea. Jäätis sulas ainult liiga ära.