Martsipanikattega rullbiskviit

Kena marja-šokolaaditäidisega rulltort on kaetud värvilise martsipaniga.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

1.5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

3 dl paksu kreeka või türgi jogurtit

200 g valget šokolaadi

200 g vaarikaid või mustikaid

Katteks:

värvilist martsipani

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu juurde kuivained ning sega korralikult läbi. 

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 6-8 minutit. Lase jahtuda.

Täidise jaoks sulata valge šokolaad. Lase veidi jahtuda, siis sega koos marjadega jogurti hulka. Määri tainas biskviitplaadile. Keera biskviit rulli ning aseta vaagnale, "õmblus" allpool.

Rulli martsipan õhukeseks ning tõsta rullbiskviidile. Lõika martsipanist lillekujulisi kaunistusi.

Retsept on soomlaste Ruokala veebilehelt (Jouluinen kääretorttu). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 05.05.2010 22:28

Väga mõnus rullbiskviit (kuigi olin sunnitud veidi mugandustega küpsetama). Biskviidile soovitan vähem suhkrut panna, sest täidis on isegi magus.