Biifsteek Valle d'Aosta moodi

Bistecca Valdostana. Valle d'Aosta on kõige põhjapoolsem Itaalia maakond, mis on tuntud oma eriliste juustude ja juustutoitude poolest. Poolkõva lehmapiimajuustu Fontina on valmistatud Aosta orus juba 12. sajandist. Asendamiseks sobivad ka analoogid Fontinella, Fontal, Fontella jms. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g head veiseliha

200 g keedusinki

200 g Fontina juustu

50 g nisujahu

50 g võid

2 muna

riivsaia

praadimiseks võid ja oliiviõli

soola

Valmistamine

Lõika liha viiludeks ja vasarda need õhukesteks. Klopi lahti munad. Kasta lihaviil jahusse, siis munasse ja siis riivsaia sisse. Prae ohtras või ja õli segus kuldpruuniks. Nõruta köögipaberil üleliigne õli, maitsesta soolaga. 

Pane lihaviilud võiga määritud ahjuvormi. Tõsta igale lihaviilule viil keedusinki ja viil juustu ning tükike võid. Pane umbes 5 minutiks kuuma ahju, et juust hakkaks sulama.

Serveeri kohe. 

LISA KOMMENTAAR