1-2 maitsestamata kanakintsu või 2-3 kana poolkoiba sööja kohta
3 sl Dijoni sinepit
1 sl mett
2 sl õli
1 sl sambal-oelek kastet või magusat tšillikastet
1 purustatud küüslauguküüs
soola ja musta pipart
Kollane ahjuriis:vajadusel soola
250 g jasmiiniriisi (u 3 dl)
1 tl karripulbrit
400 g tükeldatud külmutatud aedvilju - nt
maisi
ja porgandeid
7,5 dl vett või kanapuljongit
Valmista ette riis. Kalla jasmiiniriis, karripulber ja külmutatud köögiviljasegu (nt Härmavili porgand, mais, hernes) keskmise suurusega ahjuvormi. Kalla vormi kuum vesi või puljong, soovi korral maitsesta soolaga. Tõsta vorm 200-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 45 minutit, kuni riis on pehme ja leem imendunud.
Kohe seejärel maitsesta kanatükid soola-pipraga ja tõsta teise ahjuvormi. Sega ülejäänud ained omavahel, kalla kanatükkidele. Tõsta samuti ahju ja küpseta samuti umbes 45 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed. Pööra neid küpsetamise ajal 1-2 korda, et nad ühtlasemalt küpseks.
Idee on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Broilerinkoivet ja keltainen uuniriisi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Mõnus kodune õhtusöök, Ahjuriisi juures ei kasutanud puljongikuubikut, lisasin soola. Vürtsikaste, millega kana pintseldasin, oli väga maitsev. Mee-sinepist ma pole kuulnud, segasin selle asemel kokku pooleks mett ja Dijoni sinepit. Kasutasin naha ja kontideta broilerikintse.
Võta keerulise nimega mee-sinepikastme asemel Vene sinep ja lisa kodust mett. Saab veelgi parem - proovitud :)
Kanakoivad kollase ahjuriisiga
Kergelt vürtsikad kanakoivad koos karrimaitselise riisiga sobivad hästi õhtueineks. Roa valmistamiseks on vaja kahte keskmise suurusega ahjuvormi.