Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2010-02-05 14:10:49 |
kriistin:
Minul on hästi lihtne retsept...küpsetan leiba 225 kraadi juures 30 min. ja siis keeran 200 kraadile ja veel 15 min. ja leib saab super.Kõpsetan leiba ahjus alguses 250kraadi juures 15 minutid siis keeran temperatuuri 200 peale ja kõpsetan kuskil 50 minutit. Aga leib jääb nätske. Kas peaksin järgimine kord kauem küpsetama? |
2010-02-05 14:08:45 |
Kairit:
Mina olen küll saanud isetehtud juuretiseg akohe esimesel korral hää leiva :)Mari-Liis:
Kas tõesti saabki ise tehtud juuretisega juba esimesel korral korraliku leiva?Kairit:
Kairit, juuretisetegu rukkileivast ja keefirist/hapupiimast/jogurtist ei saa sul ebaõnnestuda, see ju nii imelihtne: võtad paar viilu rukkileiba, katad keefiri või hapupiima või jogurtiga, 3-ks päeva sooja kohta. Siis segad tekkinud pudru läbu ja leiba küpsetama!
'Ma ka esialgu kõhklesin, kas õnnestub. Olen jube hajameelne juuretise võtmisel ja mitu korda olen selle leivateol unustanud. Alati on niimoodi tehtud juuretis aga õnnestunud, ei vajanud mitut küpsetamist, et juuretis korralikult "käima saada" ega midagi.
Proovi! :)Ma korra aastaid tagasi tegin ise juuretist ja mitte essugi sellest välja ei tulnud ;-) Parem ikka võtan kelleltki, kel asi kenasti välja töötatud. |
2009-09-16 23:48:21 |
Mina küpsetan leiba jätkuvalt vaid 225kraadi juures, rest eelviimasel plaadireal ja 40 min. Pealt määrin leiva kuidas kunagi, või või oliivõliga. Olen proovinud igasugu segusid ja viimati lisasin leivasegule vahtrasiirupit. Väga mõnus maitse. Proovige |