Vab Kokaõpilane 2015-05-25 02:04:40 |
Tere! Kas keegi oskab öelda selle tordi retsepti või ehk oskaks seda natuke täpsemalt kirjeldada Tort "Pärl", see oli Pärli kohviku nr 1 müügihitt. Tean nii palju: seal oli kaks kõva taigna kihti, arvatavasti liivataigen siis, vahel valge kreem, peal mandlitega glasuur ja ümber šokolaad. Sooviks sellest tordist natuke rohkem teada (mis maitsega kreem nt. ja mandliglasuurist peal). Väga sooviks Kallist inimest juubeli puhul üllatada selle tordiga, sest see oli ta lemmik vanasti :) Suured Tänud! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-05-27 14:36:58 |
Vab:
Vab, esimese hetkega ei leia midagi, aga otsime veel. Muide, seda torti mainitakse ka Andres Klemeti artiklis Tallinna vanad kohvikud, mis ilmus ajakirjas Kultuur & Elu.
"Möödunud aastakümnetel on see kohvik oma kolme saaliga hiilanud omapära tõttu – eriti suurepärased olid seal kondiitritooted. Kuuekümnendail müüakse seal torukujulisi torte, nimega "Erikujuline". Hiljem pälvisid populaarsust tort "Pärl", "Valeri" küpsised ja muud firmatooted."
Tere! Kas keegi oskab öelda selle tordi retsepti või ehk oskaks seda natuke täpsemalt kirjeldada Tort "Pärl", see oli Pärli kohviku nr 1 müügihitt. Tean nii palju: seal oli kaks kõva taigna kihti, arvatavasti liivataigen siis, vahel valge kreem, peal mandlitega glasuur ja ümber šokolaad. Sooviks sellest tordist natuke rohkem teada (mis maitsega kreem nt. ja mandliglasuurist peal). Väga sooviks Kallist inimest juubeli puhul üllatada selle tordiga, sest see oli ta lemmik vanasti :) Suured Tänud! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-05-27 22:27:33 |
Vab, uurisin Facebooki Koogimeistrite rühmast. Seal kirjutas Dei Stein järgmist: Ema retseptiraamatus on retsept olemas, tähendab, toimib, ise pole veel proovinud teha 1 kg tordi jaoks 200 g liivatainast 200 g biskviiti 240 g võikreemi 100 g rummimassi 50 g niisutussiirupit 20 g rummi (konjakit) 50 g pähklipõhja 20 gr keedist 40 g šokolaadi Rummimassi saad nii, et biskviit hõõruda läbi sõela, lisada kakao ja rumm, segada Pähklipõhi 20 g suhkrut 10 g võid 10 gr piima 20 gr pähkleid 1/2 tl jahu Segu lasta keema minna, kallata plaadile ja küpsetada. Liivataignast tordipõhjale määrida võikre?m, sellele panna rummimass, niisutada siirupiga, siis panna ülejäänud võikreem, siis keskele pähklipõhi, mis ümberringi kaunistada keedise ja šokolaadiga. | |
Vab Kokaõpilane 2015-05-28 23:41:47 |
Pille:
Hea Pille!
Ma olen väga-väga tänulik teile! Hakkasin juba lootust kaotama, midagi võiks leida selle retsepti kohta.
Suured tänud veelkord :)
Vab, uurisin Facebooki Koogimeistrite rühmast. Seal kirjutas Dei Stein järgmist: Ema retseptiraamatus on retsept olemas, tähendab, toimib, ise pole veel proovinud teha 1 kg tordi jaoks 200 g liivatainast 200 g biskviiti 240 g võikreemi 100 g rummimassi 50 g niisutussiirupit 20 g rummi (konjakit) 50 g pähklipõhja 20 gr keedist 40 g šokolaadi Rummimassi saad nii, et biskviit hõõruda läbi sõela, lisada kakao ja rumm, segada Pähklipõhi 20 g suhkrut 10 g võid 10 gr piima 20 gr pähkleid 1/2 tl jahu Segu lasta keema minna, kallata plaadile ja küpsetada. Liivataignast tordipõhjale määrida võikre?m, sellele panna rummimass, niisutada siirupiga, siis panna ülejäänud võikreem, siis keskele pähklipõhi, mis ümberringi kaunistada keedise ja šokolaadiga. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-05-29 12:58:25 |
Vab:
Vab, eks see natuke segane retsept on, aga ehk on natukenegi abiks.
Hea Pille! Ma olen väga-väga tänulik teile! Hakkasin juba lootust kaotama, midagi võiks leida selle retsepti kohta. Suured tänud veelkord :) |
|