Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-22 17:22:30 |
Mida teie heeringaga teete? Jutt siis õrnsoolatud või korralikult soolatud või suitsuheeringast. Värsket meil eriti ei liigu siin Eestis :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-22 17:27:45 |
Lia Virkus (Ajakirjade Kirjastus) jagas Facebookis jõulude puhul sellist toredat heeringaretsepti, kus läheb vaja rootslaste Västerbotteni juust. Rootsipärane jõuluretsept: Heeringas Västerbottensost juustu- majoneesikastmes 400 g õrnsoolaheeringat 1 dl majoneesi 1 dl maitsestamata jogurtit 50 g Västerbottensost juustu 1 küüslauguküüs 1 tl Dijoni sinepit ¼ tl cayenne pipart Soola ja musta pipart Tükelda heerinad suupärasteks tükkideks. Sega kokku kaste: majonees, jogurt ja riivitud juust. Maitsesta purustatud küüslauguküüne, sinepi, cayenne ja musta pipraga ning vähese soolaga. Lao purki kihiti heeringatükid vaheldumisi juustukastmega. Sulge kaanega ja tõsta vähemalt 2 tunniks külma. Serveeri hommikusöögiks koos rukkileivaga või lõunalaual kuumade keedetud kartulitega. Retsept: Lia Virkus Foto: Jaan Heinmaa PS Västerbottensost ehk Västerbotteni juust on saadaval Juuskukuningates, samuti kõikides Selverites, suuremates Rimides, Solarise Toidupoes, Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas, Stockmannis, Sadamaturul, suuremates Maximates ka. | |
Oliivipuu Abikokk 2014-12-22 18:05:18 |
Tore retsept, aga missuguse juustu sarnane see Västerbotteni juust on, kui niisugust juustu ei ole enne ei maitsnud ega ka osta ei ole siinkandis mitte ühestki kauplusest. Millega võiks asendada? Ette tänades! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-22 18:42:11 |
Pille:
Oliivipuu, ma olen ses osas Wikipediaga nõus, et see Västerbottens on natuke nagu Parmesan, ent veidi mõrkjam ja samas ka veidi magusam. Ent kui Sa Kreekamaal peaksid head heeringat saama, siis võid Parmesaniga katsetada küll..
Lia Virkus (Ajakirjade Kirjastus) jagas Facebookis jõulude puhul sellist toredat heeringaretsepti, kus läheb vaja rootslaste Västerbotteni juust. |
|
Oliivipuu Abikokk 2014-12-22 23:35:53 |
Pille:
Suur tänu proua Pille. Heeringas olemas ja varsti on ka uus suupiste ka valmis. Rahulikke pühi teile kõigile siit kaugelt, kuid siiski nii lähedalt! Pille:
Oliivipuu, ma olen ses osas Wikipediaga nõus, et see Västerbottens on natuke nagu Parmesan, ent veidi mõrkjam ja samas ka veidi magusam. Ent kui Sa Kreekamaal peaksid head heeringat saama, siis võid Parmesaniga katsetada küll..Lia Virkus (Ajakirjade Kirjastus) jagas Facebookis jõulude puhul sellist toredat heeringaretsepti, kus läheb vaja rootslaste Västerbotteni juust. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-23 13:13:32 |
Veel läbiproovitud heeringaretsepte Nami-Nami lehelt: Mõnusalt kerge heeringas punaste marjadega Heeringas hapukoorega Heeringakanapeed (suitsuheeringaga) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-25 16:10:11 |
Pille:
Tegime jõululauale. Mul oli retseptikogus väga sarnane retsept juba olemas, ei hakanud uut retsepti lisama.
Lia Virkus (Ajakirjade Kirjastus) jagas Facebookis jõulude puhul sellist toredat heeringaretsepti, kus läheb vaja rootslaste Västerbotteni juust. Rootsipärane jõuluretsept: Heeringas Västerbottensost juustu- majoneesikastmes 400 g õrnsoolaheeringat 1 dl majoneesi 1 dl maitsestamata jogurtit 50 g Västerbottensost juustu 1 küüslauguküüs 1 tl Dijoni sinepit ¼ tl cayenne pipart Soola ja musta pipart Tükelda heerinad suupärasteks tükkideks. Sega kokku kaste: majonees, jogurt ja riivitud juust. Maitsesta purustatud küüslauguküüne, sinepi, cayenne ja musta pipraga ning vähese soolaga. Lao purki kihiti heeringatükid vaheldumisi juustukastmega. Sulge kaanega ja tõsta vähemalt 2 tunniks külma. Serveeri hommikusöögiks koos rukkileivaga või lõunalaual kuumade keedetud kartulitega. Retsept: Lia Virkus Foto: Jaan Heinmaa PS Västerbottensost ehk Västerbotteni juust on saadaval Juuskukuningates, samuti kõikides Selverites, suuremates Rimides, Solarise Toidupoes, Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas, Stockmannis, Sadamaturul, suuremates Maximates ka. |
|