FOODY ALLEN, Telliskivi 60a (Vabalava), Tallinn

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-11-30 21:39:18

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-11-30 21:45:05
Eesti Maitsed käis novembris restoraniga tutvumas, ilupildialbumi leiate nende Facebooki lehelt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-11-30 22:01:46
Kuigi tänavatoidurestoran Foody Allen avati juba septembris, siis mul läks kaks kuud aega, alles siis jõudsin kohaga tutvuma :) 24. novembril siis. Pidin oma noorema tütrega ning sõbranna ja ta väikese pojaga lõunat sööma minema. Telekommunikatsioonihäirete tõttu läksin tütrega kahekesi ja tegelikult oli tore. Autoga oli mugav ligi pääseda, parkimiskoha probleemi pole (parkimine küll tasuline), avar ja mugav ja tegelikult täitsa maitsev. Tegijad on samad, kes restoranis Neikid, Neikidi peakokk Koit Uustalu oli tol lõunal isegi kohal. Uurisin, mida sõsarresto peakokk menüüst soovitab esmakülastusel. Valik oli siis selline: Vietkongi lõuna ehk kookosraamen kana ja krevettidega 7.30 Muhu pulm ehk rukkipaneeringus räimed peedikreemi ja Foody kartulitega 4.50 Ahjuõun porgandimoosi, müsli ja jäätisega 3.50 Vesi oli tasuta, cappucino 2.30 Kookosraamen: Tegelikult oli see väga hea, mul on lihtsalt isiklik kala nende imetillukeste (ja kõige odavamate) krevettidega, mida oli rameni sisse uhatud. Ma pigem poleks neid siis üldse lisanud või eelistanud üksikuid suuri isendeid. Rukkipaneeringus räimed: Neid sõi peamiselt tütar (2 aastat ja paar nädalat vana). Räim oli täitsa tore, Foody kartul erilist muljet ei jätnud, kuidagi pehme ja iseloomutu oli. Olen küll suur peedisõber, aga antud roa juures oleksin mingit särtsakamat või happelisemat lisandit oodanud, kasvõi peedi-toorjuustukreemi. Peet üksi kuidagi ei mõjunud. Ahjuõun jäätisega: See mulle meeldis väga. Porgand oli riivitud ja kuumutatud, tegelikult üldse mitte moosilik, nagu nad seda reklaamisid. Aga see soe õun, krõbe müsli, külm jäätis ja üllatav porgand oli minu arust igati mõnus kompott. Teeninduse osas jäi kripeldama see, et kuna jäätis sai magustoidult jube ruttu otsa, siis tellisin kaks palli juurde tütre nõudmisel. Neid tuli oodata ca 10 minutit, kuigi rahvast eriti ei olnud. Kui need siis lõpuks saabusid, siis oli magustoit ammu ära jahtunud ja tütrel ja mul endalgi lisajäätise isu kadunud. Kahest lisaeurost ei olnud kahju, pigem lihtsalt raiskuläinud jäätisest. (See kohatine teeninduse absoluutselt põhjendamatu aeglus on Tallinnas pidevalt probleem). Menüü oli pikk ja huvitav, lähen kindlasti tagasi. Proovimata jäi näiteks Foody Alleni burger, mida paljud on kiitnud ning veel ohtralt roogi. Kohal on kindlasti jumet ja potentsiaali :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-11-30 23:31:42
Postimehes ilmus hiljuti Britt Roseni ülevaade antud söögikohast: Tallinna parim tänavatoit