Mari-Liis Abikokk 2014-01-27 17:54:00 |
Kalamaja Kokaklubis toimuvad toiduüritused ja kokanduskursused. Täisvarustuses köök ja söögituba võimaldavad korraldada erinevaid vahvaid kokkamisega seotud ettevõtmisi. Kalamaja Kokaklubi ruume renditakse välja ka sünnipäevadeks ning firmapidudeks. Köök-stuudio on ideaalne paik toidupildistamiseks ja -klippide filmimiseks.Kalamaja Kokaklubis on võetud üles mitmeid teleklippe ja püsivalt salvestatakse kokasaadet LEMMIKRETSEPTID. Kalamaja Kokaklubis toimub regulaarselt Eesti suurima toiduajakirja Oma Maitse kokakool. Ka oma privaatse toiduürituse, sõprade-töökaaslastega kooskokkamise või kokanduskursuse korraldamiseks on Kalamaja Kokaklubi ideaalne paik. Kontakt: kalamajakokaklubi@gmail.com. Telefon 5062721. Facebook:Kalamaja Kokaklubi | |
Mari-Liis Abikokk 2014-01-27 18:39:24 |
Toidufotokoolitus-lõunasöök 1. veebruaril 2014 toimub Kalamaja Kokaklubis toidufotokoolitus koos maitsva lõunasöögiga. Toidufotokoolituse viib läbi professionaalne fotograaf, mitme kokaraamatu piltide autor Kristjan Lepp. Lõunasöögi valmistab Pavel Gurjanov restoranist Cru. Koolitus algab 13.00, kestus umbes 5 tundi. Toimumiskoht Kalamaja Kokaklubi, Niine tn. 11 Tallinnas. Hind 74 eurot. Lisainfo ja registreerumine meiliaadressil mariliis.ilover@gmail.com. Fotokoolituse programm: 13-14 Toidufotograafiast üldiselt. Vaatame ja analüüsime erinevaid toidupilte suurel ekraanil, arutelu. Tehnilised küsimused ja kaamera seaded. Väga põgusalt räägime ka avaarvust, isost ja säriajast toidufoto spetsiifikast lähtuvalt. Valgustemperatuur, valgus ja vari. 14-15 Loomulik valgus, selle suunamine ja kasutamine. Näidispildid analüüsimiseks. 15-16 Põhiteema: tehisvalgus. Led-lambid ja väikeste valgustite kasutus. Kodused vahendid pimedal ajal pildistamiseks. Statiiv. Filtrid, kaugpäästik, helestid, tumestid. Isetehtud abivahendid (penoplast, must ja valge paber, foolium jms lihtsad materjalid). 16-17 Spetsiaalselt koolitusel osalejatele Pavel Gurjanovi poolt valmistatud hiline 3- käiguline lõunasöök ja praktikaosa. Erinevad pildistamiskohad, erinevad valgustusskeemid, mida saab omavahel vahetada. 17-18 Strobismi võludest. Strobism tähendab pildistamist kaamerast eemale viidud fotoaparaadi välklampide abil, muutes pildil oleva valguse endale sobivaks. Strobismi varustust on ka lihtne igale poole kaasa võtta, seega pildistamiseks ei pea olema statsionaarset stuudiot. Kaasaskantav stuudio hinnaga 100-1000€. Seda saab ka proovida. Räägime ka foto hinnast. Seejärel küsimused-vastused ja vaba aeg. Menüü: Eelroog Külmsuitsulõhe, munakollaseconfit, murulaugumajonees ja leivapuru Pearoog Pardiconfit, kõrvitsapüree, Brüsseli kapsas, suitsune ploomigeel, apelsini- mündi kaste Magustoit Vana Tallinna parfee, suhkruvatt, šokolaadibiskviit, münt Lisaks vein, vesi ja kohv. | |
Mari-Liis Abikokk 2014-02-12 19:50:16 |
20. märtsil 2014, kevade alguspäeval, toimub Kalamaja Kokaklubis Niine 11, 2.a korrusel taimetoidukoolitus koos Sandra Vungiga. Algus kell 18.00. Menüü • Luksuslik eineleib isetehtud vegan Cheddar juustu, valge oa-päikesekuivatatud tomati pasteedi ja oa- suvikõrvitsakotletiga • Rikkalik krõmpsuv aedviljasalat maapaähklikastme ja grilltofuga • Mahlane spinati-aedoalasanje päevalilleseemnekreemiga • Toorpõhjal puuviljatort kookosvahukoorega Kõik toidud (sealhulgas vegan Cheddar juust) teeme koos valmis ja loomulikult sööme ära ka! Joogiks vesi, tee ja kohv. Hind 39 eurot. Info ja registreerimine: kalamajakokaklubi@gmail.com | |
Mari-Liis Abikokk 2014-04-03 12:47:18 |
29. aprillil on Kalamaja Kokaklubis selline vahva töötuba: | |
Mari-Liis Abikokk 2014-04-23 17:56:15 |
8. mail toimub Kalamaja Kokaklubis üks väga eriline koogikoolitus. Eriline sellepärast, et emasid sinna ei lubata! :) Oodatud on seekord hoopis isad koos lastega, et Silja Luide juhendamisel üheskoos valmistada erinevaid hõrgutisi, millega emadepäeval oma pere kõige armsamat ja tähtsamat liiget üllatada. Aga emad võivad muidugi kodus vihjata, et sooviksid emadepäeval maiustada ühe eriti maitsva, oma pere poolt valmistatud koogiga :) | |
Mari-Liis Abikokk 2014-05-05 18:43:54 |
Kalamaja Kokaklubis tulemas midagi eriti põnevat ja eksootilist: Brasiilia köögi töötuba! Juhendab Ann Ideon. | |
Mari-Liis Abikokk 2014-05-30 19:17:24 |
16. juunil teeme koos Nikolaos Stavrakakisega Kreeka roogasid. | |
Tiina Abikokk 2014-06-01 16:48:40 |
Osalesin Kalamaja kokaklubi Brasiilia köögi töötoas Ann Ideoni juhendamisel. Kõigepealt asub kokaklubi väga lahedas majas. Kuna samas majas on ka Nukufilmi stuudio ja igasugu muid loomingulisi ettevõtteid, siis on juba maja trepikoda omaette vaatamisväärsus. Kokaklubi aga asub suuremas stuudios.
Kõigepealt tegi Ann Ideon lühikese ülevaate Brasiiliast ja selle köögist, mis üsnagi eripalgeline, arvestades riigi suurust. Tegime roogi erinevatest piirkondadest. Alustuseks aga segas igaüks omale caipirinha.
Väike seltskond asus kokkama ja nii valmisid järgemööda ja korraga igasugu põnevad road - musta oa pada, täidetud sealiharull, mereanni moqueca, farofa ja magustoiduks caipiriha-vaht. Vahele jutustas Ann Brasiiliast ja sealsetest söögikommetest ja muustki.
Väga tore ja huvitav üritus oli, rääkimata sellest, et kõht sa kõvasti täis. Kalamaja kokalubisse läheksin teinekordi heameelega.
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mari-Liis Abikokk 2015-03-23 19:43:03 |
23. aprillil ja 21. mail on Kalamaja Kokaklubis Aasia köögi teemalised kursused! | |