Pille Nami-Nami peakokk 2013-06-17 20:46:02 |
Serveerib Vahemere kööki. Veebileht ja FB leht. Ma olen korra käinud - nädalavahetusel mehe ja pisitütrega lõunat söömas. Toit oli maitsev, aga minu jaoks liiga lounge'ilik. Ma käisin sellistes kohtades Edinburghis tudengina :) Seda mäletan ka, et ca kahe laudkonna kohta oli ca 5-6 teenindajat + kokad. Täitsa tavaline nädalavahetus oli. Me veel imestasime, et kas siis tõesti tasub laupäeva lõunaks nii mitu teenindajat kohale kutsuda või olid miskipärast just sel laupäeval kliendid kõik koju magama jäänud ;) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-06-17 20:49:26 |
Petu kirjutas 18. mail 2011:
Petu:
Ma käisin seal täna ära. Tapased olid väga head ja tuunikalasalat ning grillitud halloumiga salat ka. Võtsime kumbki (kahekesi käisime) salati, kahe peale neli tapast (kanakroketid, seesamiseemnetega küpsetatud lõhe, morcilla ja kaheksajalad) ning pudeli Kataloonia (Penedes, Massis de Garraf, täpsemalt muidugi ei mäleta enam) roosat veini. Magustoidu jaoks ruumi ei jäänud, rahakotis tekkis vaba ruumi kyll (58 eurikut kulus kahe peale ära, vähe seda just pole, kuid selline tundubki olevat kesklinna gourmet' restorani kõva keskmine). Hinna-kvaliteedi suhte loen seega normaalseks. Kohmaka teeninduse (kelnerinnad teatasidki, et nemad on alles katseajal ja paluvad ennast vabandada) loen esimeste päevade lastehaiguseks ega tee sellest numbrit. Peremehe ringiliikumine ja asjasse suhtumine oli igatahes meeldiv, paar fraasi sai tema kodulinna (Barcelona) keeleski vahetatud. Seda ta muidugi ei oodanud :) Kahjuks oli ta mu lahkumise aeg köögis ära ja yks mälus säilinud katalaanikeelsetest viisakustest "fins una altra dia" jäi hõikamata. Hõikamata jäi, kuid ära tehtud vast saab. Põhiroogade nimetused tundusid ka inspireerivad. Nad võiksid laudadele paigutada soolaveskid. Põhimõtteliselt ei ole mul midagi selle vastu, et toitudele tuleb soola lisada (ja ma kahtlemata, magedamaarmastajana, eelistan seda varianti ylesoolat toitudele), kuid kausikesega peensoola laualetoomine lõi koha lati (mis muidu kindlalt võrdlemisi kõrgel pysis) kolinaga maha. Kes raatsib, astuge aga läbi ning sellega ei ole mõtet kaua jokutada. Praegu veel pakub maja oma arvelt leibu (yks rosmariiniga ja teine kyyslauguga), paar ampsu parma sinki, väikese escalivadaga suupiste ja kohvi lõpetuseks. Ega see nii ei jää, alguse asi. Ja kui tõsisemalt syya ei taha, on olemas diivanid, kus võib lösutada ja niisama veini ryybata ning juttu ajada, kyllap mõne tapasegi kõrvale haugata. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-06-17 20:54:28 |
Kista kirjutas 19.9.2011:
Kista:
Käisime töökaaslastega eelmise nädala lõpus Alter egos lõunal. Üldine hinnang oli väga hea. Enamus meist tegi enda valiku ärilõuna menüüst, mis on üsna taskukohase hinnaga - 3 käiku veidi alla 10 euro ja igast käigust oli 3 valikut. Ise sõin päevasuppi, milleks oli tol päeval kollase paprika püreesupp ja mis oli imemaitsev. Ei olnud mingi koorene-juustuna. Tundus, et grillitud paaprikad olid ära püreestatud ja veidi maitsestatud. Juurde toodi ürtidega sai, mis oli väga hea. Pearoaks valisin veiseliha burgeri paksude chipsidega, milleks olid üsna kogukad friteeritud kartulikangid. Burger ise oli suur kotlett krõbedal saial mõnusa salatiga. Oleks oodanud, et kotlett on veidi enam maitsestatud, just mõnusate ürtidega, aga väga kurta ka põhjust ei olnud. Ja prae juures oli väike ports väga mõnusat maitsekat chutny laadset kastet - natuke hapu, natuke magus, rosinatega - väga-väga maitsev. Magustoiduks valitud friteeritud brie maasikamoosiga oli väike pettumus, kuna oleks oodanud toormoosi. Aga kõkkuvõttes sai kõht head sööki väga täis. Eriti meeldiv oli see, et kui osa seltskonda soovis veidi, siis kutsuti omanik, kes nii armsast eesti keelt rääkida üritas (ja see õnnestus päris kenasti). |
|