Tõstan hommikusöögiteemast siia:
KODUJUUSTU-MARJAKOOK
Põhi :
200 gr jahu
50 gr suhkrut
näpuotsatäis soola
100 gr külma võid
1 munakollane
1 spl hapukoort
Sega jahu, sool ja suhkur. Lisa tükkideks lõigatud või, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja hapukoor, sõtku ühtlaseks. Tee taignast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi. Kata ca 26 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja.
Eelküpseta tainast 180 kraadi juures ca 15 min (poolvalmis).
Täidiseks läks 1 karp (umbes selline keskmisest margariinikarbist veidike suurem) külmutatud punaseid-musti sõstraid, sulatada ja sõelal nõrutada. Segada 2 spl tärklisega.
Katteks:
380 g kodujuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl hapukoort
Vahusta kergelt munad suhkrutega, lisa ülejäänud katteained, sega ja aja läbi sõela. Põhjale täidis, peale kate ja ahju! 180 kraadi juures u 45 min. Lase jahtuda ja hoia serveerimiseni jahedas. Parim järgmisel päeval!