Kasutaja V2IKEKASS kokaraamat

V2ikekass
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2011-08-29 16:49:08
Meie pere lemmikud on küpsisetordid. Nendega on üldiselt nii, et pead pisut hakkima, pisut segama, siis pistad külmikusse ja sobival ajal võtadki söömiseks välja. Meie pere klassika ehk variatsioon Angeelika Kangi "Tordid" raamatukeses ilmunud küpsisetordist. Kuna selles koogis on magusat kommi niigi palju, siis suhkrut ei ole lisanud. * 3 pakki küpsised (Kalevi või Selga omad) - pudistada * pakk lehmakomme või iiriseid, hakkida * purk konservkirsse (isegi kui purgil on silt, et "kivideta", katsume ikka alati üle, et hamba alla ebameeldiv üllatus ei satuks) * Alma vanillikohupiimakreem (see, millel pisikesed vanilliterakesed sees) * väike pakk (200 ml?) vahukoort + veel veidi vahukoort Vahukoore klopid ära. Segad tasakesi kohupiimakreemi juurde. Lisad küpsisetükid, kommid ja kirsid. Võtad klaasvormi (sellise paraja nelinurkse) või mõne muu õõnesanuma ja vooderdad selle toidukilega. Kallad koogisegu sinna sisse ja sätid toidukile otsad kenasti peale. Et külmkapis muud asjad lõhnareostust ei tekitaks. Seisab siis koogike üleöö. Või hommikust õhtuni. Mähid koogi kilest lahti, sätid vormi peale taldriku ja keerad koogi taldrikule. Kõik see mass tuleb tänu toidukilele kenasti vormist välja. Peale võib vahustada veel vahukoort, dekoreerida mingite puuviljaviiludega või šokolaadikribaga.
V2ikekass
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2011-08-29 16:55:57
Värske küpsisetordi-katsetus, mis loodetavasti samuti varsti meie "klassikaks" kujuneb. Probleem nimelt selles, et väike-M tavaliselt magusaid kooke ei söö, aga sünnipäev oli tal sellest hoolimata tulemas. Arutasime siis asja hea peresõbra, Tiiaga, kes lõpuks jõudis praktikas järgmise küpsisetordini. Tema kutsub seda kalatordiks. Kalatort: * Pakk Salvado küpsiseid (Maximas müügil) vms kreekerilaadseid * Suitsukala, näiteks hõbeheiki Täidis: * Gefiluse maitsestamata jogurt * Pakk Ricottat * Värske kurk * Rohelist ja valget sibulat * Basiilikut Katteks kurki ja tomatit. Tiia tegi selle suu(re)pärase tordi kandilisse kaussi. Ladus küpsised kausi põhja, sinna peale sättis peeneks pudistatud suitsukala ning omavahel segatud jogurtit+ricottat ja hakitud värsket kurki, sibulaid ja basiilikut. Kuna tegemist on kihilise tordiga, tuli seda sammu veel pisut korrata. Kõige pealmisele küpsisekihile määris ta veel jogurti-ricotta segu ning laotas ilusad kurgi ja tomati-viilud. Ka see tort võiks külmkapis omajagu seista. P.S Väike-M pirtsutas koogi peale pelgalt selle pärast, et me julgesime talle "kook" öelda. Iseenesest oli selline "soolane" küpsisetort ka väga maitsev.
V2ikekass
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2011-08-29 17:11:56
See seene"võileib" oli ka tegelikult väga hõrgutav, nii et panen siiagi kirja. Tegime selle pärast pikka jalutuskäiku paduvihma järgses Taevaskoja kandi metsas. Mul oli tegelikult seal plaanis pisut seenigi leida, aga ju siis olid targemad pead ette jõudnud või polnud seened jõudnud veel kasvama hakata. Õnneks müütas üks kena daam meie koduteel igasuguseid värskeid metsasaadusi, sealhulgas ka haavapuravikke ning nendest see "võileib" siis sündiski. Metsaskäigu-järgne seene"võileib" * Tavalist musta vormileiba - nii palju viile, kui parasjagu vaja on * Haavapuravikke või muid praetavaid seeni - puhasta ja prae * Ürtidega kohupiimakreemi (neid on nüüd küll igasuguseid, näiteks Pajumäe oma. Või Selveris on müügil üks väga mõnus ricotta baasil tehtu - meie kasutasime seda) Praed seened ära. Või ja seeneleeme juurde topid pannile ka leivaviilud. Nii palju, kui parajasti vaja on, see toit tuleb kohe soojast peast ära süüa. Kui leivaviilud on parajalt soojad ja pehmed, laod need serveerimiseks taldrikule, sätid kohupiimakreemi peale ning kroonid seda kuhilat praetud seentega. Kõrvale sõime vana head tomati-sibula salatit. Ei tea, kas asi oli toidus või lihtsalt selles pikas jalutuskäigus, igal juhul olid sellised võileivad väga maitsvad, toitvad ja sooja andvad ;)