Domori![]() Kokaõpilane 2011-08-29 13:08:17 |
Gelato di ricotta ehk ricotta jäätis
Raamatust "Die echte italienische Küche," retsept pärineb Itaaliast, Lazio piirkonnast
500 g ricottat
375 ml vahukoort
½ sidruni koor (töötlemata)
4 munakollast
4 cl rummi
100g suhkrut (või veidi rohkem, proovida enne külmutamist)
lisaks ühe vaniljekauna seemned või vaniljesuhkrut
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa tilkadena/osadena rumm ja sega korralikult läbi. Vajuta ricotta läbi tiheda sõela ja lisa supilusika kaupa munavahule ning sega. Maitseks lisa riivitud sidrunikoor. Vahusta koor ja lisa vähehaaval segades ricotta-munavahule. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga, vala segu vormi ning katta küpsetuspaberiga või fooliumiga. Pane vähemalt 2-3 tunniks külma. 30 minutit enne serveerimist võta vorm külmast välja ja lase sulada. Tõsta jäätis vormist välja ja lõika viiludeks ning serveeri nt värskete marjadega.
Sellest kogusest peaks saama 6-8 portsu.
Tulemus sõltub paljuski rummi kvaliteedist, mida parem rumm, seda parem tulemus. Kuna vedelal kujul tundus segu esialgu väga rummine/alkoholine siis lisasin poole vaniljekauna seemned. Tulemus oli väga maitsev
Üsna vähese vaevaga saab väga maitsva magustoidu. Tulemus oli üsnagi jäätiseline, kuigi on tehtud ilma masinata ning ka külmumise ajal ei seganud. Pildil on küll mõned kristallid näha, aga see on ka pärast teist külmutamist, st korra juba serveeritud ja sulatatud ja siis uuesti külmutatud. Isegi teisel söömisel oli täitsa ok veel.
|
|
Domori![]() Kokaõpilane 2012-02-18 00:24:18 |
Obatzda ehk Baieri leivakate
4 portsonit (korraliku eine korral:) )
250g toorjuustu
250 grammi Camembert või Brie juustu (toatemperatuuril ja mida kauem seisnud seda parem )
paar spl nn pruuni võid (sulatatud ja seejärel vaikselt pruuniks kuumutatud)
soola
jahvatatud köömneid
magusat paprikapulbrit
Cayenne pipart või teravat paprikat
Vajuta Camembert kahvliga korralikult väikseks, sega toorjuustu ning võiga, maitsesta. Meie teeme kergelt terava. Lisada võid segusse ka hakitud sibulat ning pirni või siis serveerimisel lisada juurde sibulat.
Pildil serveeritult koos sibularõngaste ja redisega.
|
|
Domori![]() Kokaõpilane 2012-02-20 17:51:05 |
Magusad lumepallid
7 muna
veidi soola
200 g suhkrut
1-2 tl vaniljesuhkrut
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
400 ml vahukoort
2 pakki vahukooretugevdajat (ilmselt saab ilma ka)
2 tl vaniljesuhkrut
50 g suhkrut
250 g kohupiimapastat
250 g Mascarponet
150 g 20 %-st hapukoort
125 ml Amaretto likööri (võib osaliselt asendada Cointreau likööriga)
100-150 g kookoshelbeid
Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele sool ja vahusta, lisa järk-järgult suhkrud ning kui suhkur on sulanud, siis munakollased. Sega juurde sõelutud küpsetuspulbri-jahu segu. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 °C kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase biskviidil jahtuda.
Biskviidi valmistamiseks võib valged ja kollased ka eraldi vahustada ja siis õrnalt kokku segada.
Vahusta vahukoor koos tugevdajaga. Sega teises kausis kohupiim, hapukoor, Mascarpone, suhkrud ja liköör. Sega, kuni suhkur on sulanud ja lisa seejärel vahustatud koor. Lõika jahtunud biskviit väikesteks kuubikuteks ja pudista see koore-kohupiima segule (mida väiksem, st rohkem purune, seda parem). Sega. Vormi taignast pallikesed, vajadusel niisuta käsi. Valmis palle veereta kookoshelvestes. Säilitamiseks ja serveerimiseks sobivad paberist muffinivormid. Lase pallidel paar tundi kuni üle öö jahedas seista. Palle võib külmutada.
Retsept on 18 palli jaoks, mina sain 17 :P
|
|