Vene kokandusveebides kordub kõrvitsa teemal info:
Во Франции едят не только плоды тыкв, но и концы молодых плетей этого овоща. Очищенные и сваренные в соленой воде, они по вкусу напоминают спаржу. - Prantsusmaal süüakse mitte ainult kõrvitsa vilju, vaid ka kõrvitsa noorte väätide ladvaotsi. Puhastatult ja soolakas vees keedetult meenutavad nad maitselt sparglit.
Kui kõrvitsalised aias olemas, siis on paras aeg neid vääte proovida. Kui kaua keeta, on vaba voli, mina keetsin 2-3 minutit. Värskete köögiviljade segasalatisse kõlbavad kõrvitsate kergelt keedetud väädijupid väga hästi. Keeduleem ise on samuti meeldiva maitsega. Muide, supi sisse sobivad nii kõrvitsa väädiotsad kui latvmised hästi noored lehed. Keedetud väädijuppe kõlbab kuumal pannil võis kullakaks lasta ja riivsaiaga üle puistata, nagu tihti lillkapsaga tehakse.
Head katsetamist!