gluteenivabast Sunnuntai jahust küpsetamine

Pinnu
Postitusi: 102
Abikokk
2011-06-02 23:12:51
Mul onprobleem.ProovinGluteenivabast Sunnuntai jahust kooke küpsetada aga kuidagi ei õnnestu. Kas teised, kes seda kasutavad suudavad küpsetada normaalsed küpsetised? Kook jääb kuidagi nätske. Või on põhjuseks see, et ma ei pane tainasse ka muna (pojal nisu ja munavalge allergia). Olen teinud nii, et panen muna asemel banaani ning arvasin, et see teeb liiga niiskeks ja nätskeks aga täna tegin munavaba Kevadist rabarberikooki (retsept nami-namis) ja ikka on tulemus veits nätsakas. Kuidas saaks normaalse koogi?
Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2011-06-03 11:24:20
Ega sellest jah täiesti head kooki saa, eriti kui muna ei ole kasutada. Ise olen avastanud, et parim jahu on Schäri kollases pakis koogimix (mitte leivamix). Aga alati lisan ka teelusikakese head küpsetuspulbrit. Sellega muidugi ei tohiks üle pingutada, muidu jääb maitse tunda. Teine asi, mis ma olen tähele pannud, et gluteenivaba jahu läheb alati natukene vähem, kui retseptis kirjas, sel juhul tulevad koogid ka õhulisemad. Kahjuks ühtegi munavaba koogi retsepti ei tea. Alati võib kasutada ka kaerajahu või tatrajahu; kas puhtalt või siis segada gluteenivaba sisse.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pinnu
Postitusi: 102
Abikokk
2011-06-04 09:42:47
Aitäh hea nõu eest! Olen kaerajahu kastuanud muretaigna tegemiseks. Ja tatrajahust tegin mingeid küpsiseid. Eks katsetan siis veel. Aga mis kauplustest seda teist gluteenivaba jahu leida võib?
Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2011-06-04 19:44:28
Selveritest, Maksimarket müüs vist kah.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time