immutamisest, laagerdumisest ja maitsestumisest

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-12-16 22:15:12
Kas võiks saada mingi ülevaate, mis tüüpi koogid-keeksid tingimata nõuavad maitsestumisaega, milliseid kindlasti peab immutama ja millised võib retseptis soovitatule vastupidiselt ka immutamata jätta ilma et maitse kannataks. Mis on vaja kindlasti teha paar või päev enne kui kuskile kaasa võtta /pakkuda, ja mida saab samal päeval teha ning kohe lipata. mul mitmed jõulupeod ees. täna tegin homseks šokolaadikooki, retsept nõudis et ühe päeva seisaks ja maitsestuks ja et immutaks brändiga, kuna ma alkoholi ei tarbi siis mõtlen kasutada apelsinimahla; või on see väga suur rikkumine, äkki peab absoluutselt kindlasti olema alkohol? Mida see õieti annab võrreldes mitte-alkohoolse immutisega? hea et vaatasin retsepti kui oleks homme teind poleks saanud aega seista. aga on see nii oluline? Vahel ei pruugi ka päev enne teada et on vaja kuskile minna midagi kaasa võttes. nt saan hommikul teada et kell 16 mingi avamine vmt. Kas samal päeval tehtud keeks on oluliselt halvema maitsega? või on mingeid teisi lihtsaid kooke mis on kohe, seismata, immutamata maitsvad? Mina eelistan teha vormikooke millega pole palju mäkerdamist, aga keeksitaolised koogid nõuavad vahel just mitu päeva laagerdumist. mina ei tea kohe. ja kas on siuksi kooke millele saab nö "kiiriimmutamise" varianti teha. Nt see kolme piima kook on vist mingi taolise tehnoloogiaga