Tifara Kokaõpilane 2010-12-04 15:26:14 |
Lihtne kõrvitsakook Koostis: 600-700 g kõrvitsat (puhastatud) 150 g (2 dl) suhkrut 3 muna 100 g sulatatud margariini 250 g (4 dl) nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit noaotsatäis soola soovi korral rosinaid (eriti hästi sobivad tumedad jumbo rosinad), mandlilaaste Valmistamine: Riivi kõrvits, vajadusel nõruta/pigista kuivemaks (kui kõrvits on liiga märg, ei kerki kook eriti). Klopi munad suhkruga vahule, lisa sulatatud margariin, sool, küpsetuspulbriga segatud jahu ja rosinad. Peale võib puistada mandlilaaste. Vala küpsetuspaberiga täidetud või võitatud vormi (26 cm) ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. | |
Tifara Kokaõpilane 2011-03-28 23:47:28 |
Kirju kalasupp 1 porgand 1 paprika 1 keskmine kartul 100 g (keedetud) riisi 100 g (külmutatud) brokolit 100-150g valget kala (heik, basa vm; võib ka olla külmutatud) 1 puljongikuubik (nt köögivilja) 0,5-1 tl soola Porgand, paprika, kartul ja kala tükelda väiksemateks tükkideks/kuubikuteks, brokoli jaga mugava söögisuurusega õisikuteks. Pane vesi keema, lisa sool, puljongikuubik, porgand, paprika ja riis. Keeda veidi ning lisa kartul, brokoli ja kui kasutad külmutatud kala, siis ka kala. Värske kala lisamisega võib oodata kuni kartul on peaaegu pehme. Kui kasutad juba keedetud riisi (nt eelmisest päevast järele jäänud), lisa riis siis, kui kõik juurikad on juba pehmed. Muidugi võib maitsestada veel pipra või muu meelepärase vürtsiga. | |