1.1. Küüslauk mädarõikaga
2 pilti kohe :)
1.2. Vürtsikas kanakuskus
Pool häält ehk annab see pilt ka :) Kuna mul toite sööb ka 1,5 a laps, siis vürtsise karripasta asemel kasutasin mahedat karrikastet (ja sellest vist ei ole värv nii intensiivne kui peaks olema) ja puudu on ka mandlid, mis retsepti järgi peaks sees olema.
2011-03-28 23:47:28
Kirju kalasupp
1 porgand
1 paprika
1 keskmine kartul
100 g (keedetud) riisi
100 g (külmutatud) brokolit
100-150g valget kala (heik, basa vm; võib ka olla külmutatud)
1 puljongikuubik (nt köögivilja)
0,5-1 tl soola
Porgand, paprika, kartul ja kala tükelda väiksemateks tükkideks/kuubikuteks, brokoli jaga mugava söögisuurusega õisikuteks.
Pane vesi keema, lisa sool, puljongikuubik, porgand, paprika ja riis. Keeda veidi ning lisa kartul, brokoli ja kui kasutad külmutatud kala, siis ka kala. Värske kala lisamisega võib oodata kuni kartul on peaaegu pehme.
Kui kasutad juba keedetud riisi (nt eelmisest päevast järele jäänud), lisa riis siis, kui kõik juurikad on juba pehmed.
Muidugi võib maitsestada veel pipra või muu meelepärase vürtsiga.
2010-12-04 15:26:14
Lihtne kõrvitsakook
Koostis:
600-700 g kõrvitsat (puhastatud)
150 g (2 dl) suhkrut
3 muna
100 g sulatatud margariini
250 g (4 dl) nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
soovi korral rosinaid (eriti hästi sobivad tumedad jumbo rosinad), mandlilaaste
Valmistamine:
Riivi kõrvits, vajadusel nõruta/pigista kuivemaks (kui kõrvits on liiga märg, ei kerki kook eriti).
Klopi munad suhkruga vahule, lisa sulatatud margariin, sool, küpsetuspulbriga segatud jahu ja rosinad. Peale võib puistada mandlilaaste.
Vala küpsetuspaberiga täidetud või võitatud vormi (26 cm) ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit.