Lounge Kaheksa

Netcat
Abikokk
2010-11-22 18:53:20
Tahtsin hea sõnaga mainida nende seenerisotot ja oma üllatuseks näen, et nende kohta polegi teemat? Ometi ju ammutuntud koht, kus saab hästi nii süüa kui juua, mis on ikka suutnud püsida oma tuntud headuses. Ühesõnaga, seenerisoto uputatud munaga (90.-) oli risoto nagu olema peab ning lisaks väga maitserohke ja tummine. Kuigi portsjon polnud väga suur, sai keha täitsa korraliku kosutuse sellest, niiet midagi rohkem polnudki vaja, ja mõte, et tegu oli lihavaba toiduga (kuigi, kes teab mis seal puljongis oli, taimetoitlased küsigu üle) ei taibanud pähegi tulla. Mainimistväärt eelkõige ka seetõttu, et hiljuti sai restoran Kadriorus proovitud nende pardirisotot (200.-), ja et kui ma nüüd seal Kaheksas mõtlema jäin, millal ma sain viimati nii head risotot, tuli mul esimesena meelde juba ammu pankrotti läinud Up-Up, mitte vähem kui kuu aja vanune värske restoranikogemus. Igastahes hea teada, et kui endal seeni või kannatust napib, pole hea risoto saamiseks tarvis end Tallinnas haigeks maksta. Ja nende suur puuviljadega Frutti tee on väga lohutav soe sõõm keset sellist hülgeilma, nagu meil novembris valitseb. Samas, meeldivat magustoitu pole ma Kaheksas veel saanud. Või noh, kahte klassikut olengi proovinud, Key Lime kooki ja kaiserschmarrni (mis, nagu välja tuleb, ongi see asi, mida mu vanatädi mulle lapsepõlves potsu pähe tegi, ainult tema pots oli veidi rasvasem). Lapsena läks selline asi peale küll, aga ju hea elu on mu ära rikkunud, enam ei meeldi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.