Seenekas Abikokk 2010-09-24 09:31:35 |
Ei leidnud namist sellise asja retsepti. Kas keegi on teinud, kasutanud või oskab midagi rääkida? Peaks olema kokkukeedetuna siirupitaoline vedelik. Plaanin õhtupoole selle tegemist katsetada, on kaks erinevat retsepti. Kui kellelgi midagi omalt poolt soovitada on, oleksin tänulik. | |
Seenekas Abikokk 2010-09-25 21:10:22 |
Ise küsin, ise vastan. Tegemiseni jõudsin siiski alles täna. Väga lihtsalt seletatuna - seened soovitati toorena ajada läbi hakklihamasina. Seda ei tasu vähemalt kuuseriisikatega katsetada, üsna lootusetu, seega kasutasin köögikombaini. Siis kuumutada omas mahlas 30 minutit ja kurnata. Saadud vedelikku keeta tasasel tulel kuni siirupitaoliseks muutumiseni. Liitri vedeliku kohta lisada 1-1,5 tl peenikest soola. Retseptis peeti eritoi sobilikeks kännumampleid, külmaseeni või tindikuid. Mul oli lihtsalt hästi palju kuuseriisikaid, kasutasin katsetamiseks neid. Mis siis kommentaariks öelda. Tuli selline päris huvitav ollus, aga toimetamist oli parasjagu. Soovitatakse kastmete ja suppide maitsestamiseks. Ma natuke maitsestasin ka oma maitse järgi sutsu palsamiäädika ja sutsu suhkruga. Teine retsept on venepärane seeneekstrakt, aga see oli veidi keerulisem ja isegi uudishimust pole vist hetkel aega katsetada. | |
Edith Abikokk 2010-09-26 08:45:45 |
kui kaua selline ollus säilida võiks? st kas tegemist on mingi hoiustamise stiilis ideega või sellisega, et kasuta ära nädala jooksul.
esimese hetkega tuleb pähe ainult see siirup jääkuubiku restides ära külmutada ja siis kuubiku kaupa toitudele maitset anda.
kas ülejääva seenesodiga saab ka midagi peale hakata? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Seenekas Abikokk 2010-09-26 19:28:54 |
Õpetuses oli, et hoiustada väikestes pudelites külmkapis. Säilivusaja kohta polnud öeldud, et kiirelt tarbimiseks. Retsept oli muude hoidiste vahel. Ülejäänud seenesodi jäi mõnest kilost seentest suht vähe järele, seega mul läks kompostihunnikusse. Üsna kuiv oli teine ka. Ekstrakti sain umbes kolmveerand liitrit. | |