Mantragirl Kokaõpilane 2010-07-06 18:53:10 |
Tartu Kaubamaja allahindlusletist leidsin huvitava juustutüki "Wensleydale with blueberries". Kodus siiski niisama näksimiseks nii väga ei maitesnud... seega otsisin võimalust seda kuhugi toidu sisse susata ja leidsin sellise retsepti. Üllatavalt head muffinid jäid. Kerkisid hästi ilusate mütsikestega. Pealt jäid veidi krõbedad ja seest pehmed ja mahlased. Juustutükid aga andsid väga hea meki, sellised veidi soolakamad vahepalad magusa muffini sees. Valmistamine nagu muffinite puhul ikka - käkitegu! Retsepti tõlge koos mõõtude teisendustega: Šokolaadimuffinid mustikatega Wensleydale'i juustuga * 255 g/4,25 dl jahu * 30 g/0,7 dl kakaopulbrit * 2 tl küpsetuspulbrit * 0,5 tl soodat * 0,5 tl soola * 110-140 g/1,3-1,6 dl suhkrut * 1 muna * 100-125 g Wensleydale'i juustu mustikatega * 170 g kooritud ja hakitud värsket või konservpirni (mina panin 1 pirni) * 180 ml piima või magustamata pirnimahla * 45 ml/3 spl mett * 90 ml õli või 85 g sulavõid 1. Valmista ette muffinipann. Kuumuta ahi 190 C-ni. 2. Sõelu kokku kõik kuivained. 3. Eraldi kausis löö kahvliga lahti muna. Lisa vedelikud, puuvili, mesi ja õli/või ning sega kokku. 4. Vala vedelike segu ja juustutükikesed kuivainete hulka ja sega kuni ained on segunenud (mida vähem taigent töödelda seda parem!) 5. Tõsta taigen muffinivormidesse ning küpseta 25-30 minutit. 6. Muffinid on valmis kui neile õrnalt vajutades nad taastavad oma endise kuju ega jää lohku! | |