PEPPERSACK, Vana turg 6/Viru 2, Vanalinn

Elis
Abikokk
2010-03-08 20:48:41
Olen varemgi juba mõelnud, et Peppersacki kohta teema siin puudub, aga ei tahtnud enne uut teemat alustada, kui olin mälu värskendamas käinud. Kallis meeslemmik viis mind täna naitsepäeva puhul Peppersacki õhtusöögile ja muidugi jälle pettuma ei pidanud. Esimest korda käies sõin ma sealset pardirinda ja no see oli lihtsalt super! Aga see oli umbes aasta aega tagasi. Usun, et see senini sama hea kui tookord. Seekord võtsin grillitud veise sisefilee sooja köögiviljasalati, ahjukartulite ja kirsiveinikastmega. Liha oli väga mõnus ja mahlane, ahjukartul on nagu ahjukartul ikka, kaste oli tiba liiga magus mu jaoks. Kaaslane sõi piprakastmes wokitud veisefileetükke toorjuustutäidisega ahjukartuli ja meejuurikatega. Maitsesin ka tema rooga- liha vürtsikus täpselt siuke mõnus ja kergelt magusa nüansiga. Eriti vaimustuses olin tema kartulist. Üks hiiglasuur kartul toorjuustukreemiga- super! Ei tea ainult, kust nad neid kartuleid saavad. Portsud olid väga suured ja kõhud olid nii täis, et magusat kohapeal otsustasime mitte süüa. Joogiks võtsime mõlemad maja aperatiivi Piprakukke, mille koostisained pidid saladuseks olema, aga, mis kiire nuputamise peale kõigile selged. Mõnus jahutav ja mahe naps. Enne külma kätte minekut võtsime ka kakaojoogid rummiga- see siuke lihtne piimakakaojook, kus törts rummi ka sees. Kaaslane jõi meeõlut ka, aga seda ma ei oska kommenteerida- magus lõhn oli küll. Teenindus on seal väga sõbralik ja üldse, kellele Olde Hansas õhkkond meeldib, neile peaks Peppersackis ka meeldima.
Silx
Abikokk
2010-03-08 22:43:08
Mees viis mind mõned kuud tagasi sünnipäeval sinna sööma. Mäletamistviisi valisin tiigerkrevetisabad wokitud köögiviljade ja riisiga. Oli superhea ja kerge ja krevetid olid mõnusalt täpselt õigesti grillitud. Mees valis küpsetatud pardirinna karamellisiirupis pirni, ürdikartulite ja mustsõstrakastmega. Kiitis taevani. KAstet maitsesin, see oli super. :) Magusaks võtsin majakoogi - piprane šokolaadikook, meenutas lebkuchenit, aga oma suurusega rabas ja nägin tõsist vaeva sellest jagu saamisega. Üldiselt oli väga hea ja kodune. Mees võttis creme brule. Oli ka hea olnud. Teenindusest mäletan ka seda, et oli hästi täpne ja viisakas. Pandi küünal ilusasti laual põlema ja kanti hoolt, et alati oleks kõik olemas. Kiidan igatahes taevani. :) Ainsaks miinuseks vaid see, et osadele vanalinna kohtadele tüüpiliselt... olime seal ainsad eestlased :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Cashmir
Abikokk
2010-03-10 21:26:16
Peppersacki küljes on üks kohvik ka, kuhu just sel nädalal hommikusöögile sattusime. Tänava poole on koogilett, kus (asukohta arvestades!) väga mõistliku hinnaga kooke ja võileibu pakutakse, tagapool saab menüüst tellida. Seal oli menüüs selline asi nagu "Eesti hommikusöök" - suuuur ports, lahtiklopitud munaga tehtud praekartulid, suur lihalõik (ahjupraad vms), salat, hapukoorekaste, vürtsikas tomatikaste; lisaks tuuakse veel klaasiga Vana Tallinnat ja marjakook. Hommikusöögi kohta on see küll vähemalt kahele inimesele paras, üksi nikastaks end ära. Aga väga maitsev oli!