BuTi Kokaõpilane 2009-12-09 15:21:23 |
Porgandi-kreekapähklikook Koostisained: 5,6 dl jah 1 tl küsetuspulbrit 1 tl söögisoodat ca 4 tl nn. jõulumaitsaineid 0,25 tl soola 360 g pehmet võid 4,8 dl suhkrut 2 tl vaniljeessentsi 4 suurt toasooja muna 7,2 dl riivporgandit 3,6 dl hakitud kreeka pähkleid 0,8 dl rosinaid Toorjuustuvõõp: 240 g pehmet toorjuustu 80 g pehmet võid 6 dl tuhksuhkrut 1 sl riivitud sidrunikoort 2 tl värsket sidrunimahla Kreeka pähkleid kaunistamiseks Töö käik: Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri ja puista jahuga 22,5 cm läbimõõduga lahtine vorm. Sega jahu, maitseained, kergitusained ja sool. Vahusta või, suhkur ja vaniljeessents keskmisel kiirusel mikseriga.Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega aeglasel kiirusel mikseriga vähehaaval juurde kuivained. Sega käsitsi taignasse porgand, kreeka pähklid, rosinad. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. küpseta 45-55 min., kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks.Jäta kook 10 min.-ks vormi jahtuma. Eemalda vormi serv. Kuumuta kook restile. Eemalda vormi põhi ja lase kook täielikult jahtuda. Võõp: Vahusta keskmisel kiirusel mikseriga toorjuust, või, tuhksuhkur, sidrunikoor. Määri võõp koogile. Kaunista kreeka pähklitega. Ettevalmistamine 40 min., küpsetamine alla tunni. Kook säilib 2-3 päeva. Allikas: Koogid, 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast, Tõlge eesti keelde, Sinisukk 2004 | |