Metsvaarikas Abikokk 2009-09-06 07:33:02 |
Sel aastal sai siis esimest korda katsetatud köögivilja kasvatamisega. Nüüd kui on valmis saanud aedoad tekkis probleem, kuidas neid säilitada või hoidistada? Sügavkülmas on ruum otsas ja seega ainuke võimalus on need purki panna. Palun retsepte nii marineerimiseks, soolamiseks kui ka segahoidisteks. | |
Kardemon Abikokk 2010-08-11 15:58:38 |
Olen sama probleemi ees.. vaatan, et eelmisel aastal pole see teema vastuseid saanud :) Kuidas olete hoidustanud aedubasid? Suur kogus on neid valmis... Sügavkülma on ka juba pandud. Vanatädi käest saame ilmselt tomati-sibula-aedoa hoidist (ja sinna hulka teine hoidis veel ka lillkapsaga). Tahaks ise mingit muut moodust teha.. aga hoidistega improviseerimine on keeruline teema mu jaoks :)
Ette tänades! http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-11 16:18:56 |
Aedoad + hoidis. | |
Kardemon Abikokk 2010-08-13 15:47:39 |
Loomulikult ma kasutasin kõigepeal nami otsingut (!!! :) ) ja leidsin need. Aedoa-porgandisalati peale isegi mõtlesin korraks aga siis tekkis kahtlus, et miks see maisitärklis seal sees on? mismoodi ta maitsema hakkab...Paprikat pole kuskilt võtta... kaalun seda porgandiga...
Aga kas mingit sellist hoidise retsepti pole, kus mingis sinepimaitselises (vms) massis aedoa tükid oleks või miskit taolist... http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-18 11:26:18 |
Ma lisasin Aive Luigela väga asjalikust hoidisteraamatust kaks retsepti: Aedoakaunad tomatipürees Aedoasalat (hoidis) Ehk on abiks ja paneb mõtted õiges suunas liikuma :) | |