Ajakirjandusest toitumise kohta

Seenekas
Abikokk
2009-07-14 15:09:00
Pealkiri oli a la palju kulub kuus söögi peale. Evi Sikstus, vabatahtlik terviseedendaja Peale iseenda kuulub mu leibkonda ka koer Tuki. Oma toidu peale kulutan kuus ligikaudu 1000, Tuki menüüle 200–300 krooni. Toidu arvelt koonerdama pole veel hakanud, kuid kuna olen diabeetik, siis on menüü küllalt täpselt paigas ja spontaanseid oste eriti ette ei tule, ka ei kulu maiustustele Üksi elades võin lubada endale ka valmistoidu ostmist. Vahel varun toiduaineid ka ette ja säilitan sügavkülmikus, ka korjan ravimtaimi ja külmutan neidki. Hindu vaatan küll ega eelista alati kodumaist, tänagi ostsin odavamaid Poola maasikaid, sest spetsiaalse märgistuseta Eesti maasikad võivad olla samamoodi pritsitud ja väetatud. Ilmar Tomusk, keele­inspektsiooni peadirektor Meie peres on kaks last, seega kokku neli inimest. Poisid on 13 ja 16, seetõttu pole ma tavaliselt üllatunud, kui töölt koju jõudes avastan, et kogu toit on enne minu saabumist otsa saanud. Kui palju konkreetselt toidu peale raha kulub, on raske öelda, kuna käime tavaliselt n-ö oma küla poodides ehk Selveris, Prismas või Rimis, kust ostame üldjuhul ka kõike muud kodus vajalikku. Päeva norm on 400 krooni, seega peaks kuus toidu ja igapäevaste asjade peale umbes 12 000 krooni minema. Lisaks on meil viieaastased viirpapagoid Petra ja Mac­Gyver, kelle peale kulub umbes 100 krooni kuus. Silvia Pallon, taluperenaine Kulutame kutsuga kahepeale mitte üle 1000 krooni kuus. Aga mul on ka piim ja kartul endal. Kuna piimaauto käib väga vara, pean juba kell 2.45 tõusma. Päeval ei saa ka välja magada, sest tuleb tööd korraldada ja asju ajada. Sellepärast olen päeval nii väsinud, et eriti süüa teha ei viitsi. Kui väsinud oled, siis ei taha ei süüa teha ega süüa. Kui nälg peale tuleb, söön toitvaid asju: kas pasteeti-leiba või mett-leiba. Endale ostan Õnne peenleiba, kutsule Säästuleiba. Veel söön Tõmmu vorsti ja magustoiduks paar kommi peale. Vambo Kaal, Kiili vallavanem Väga täpset arvet pole pidanud, aga ütlemata palju kulub. Vähemalt 10 000 krooni kuus. Aga ega me pole koonerdanud ka. Meil on peres neli liiget ja juba poiste tõttu ei saa raha kokku hoida, kasvavad mehed, nagu nad on. Üks on 17 ja teine 14. Samas ma ei saa aga öelda, et me laristaksime. Kui ikka iga päev sooja toitu – liha või kala süüa, siis ega alla 10 000 krooni hakkama ei saaks. Martin ja Roosi, endised tänavakiisud, nüüd kodutoidul No ikka üksjagu kulub. Et nahk ja hambad korras oleks ja karv läigiks ja neerud haigeks ei jääks ja et me õues linnukesi ei jahiks, on meil vaja täisväärtuslikku toitu. Whiskas Supreme’i konservid on head. Kahepeale sööme kaks pakki päevas, nii et ainu­üksi konservile kulub 600 krooni kuus. Krõbinatest maitsevad meile enim Advance’i ja Royal Canini tooted, oleme suurt kasvu kassid ja hävitame umbes 4 kilo kuivtoitu kuus, sellele kulub 400–500 krooni. Ja vahel tahame värsket kala ja CatNipi komme ja kassimuru ja sinki ja vorsti ja kana ka. Me oleme vist jubedalt ära hellitatud. Aga me elasime varem ikka koledat elu ka, nii et oskame hellitamisest lugu pidada. No ja siis on meil veel toita see tegelane, kes uksi ja konserve avab ja pai teeb ja kõrva tagant sügab. See... noh... pere­naine. Tema toitmise peale kulub isegi natuke veel rohkem raha
Netcat
Abikokk
2009-07-17 00:40:18
Nojah, siit me nüüd näemegi, kuidas on võimalik 1000 krooniga kuus süüa. Oleme nii väsinud, et süüa ei taha, ja kui nälg kallale tuleb, sööme leiba vorstiga. Koera söödame ka leivaga (ja arvatavasti ka vorstiga). Mul tuleks ka märksa odavam ja mugavam koju tulles kõht leiba ja juustu täis keerata ja magama heita, kui midagi mitmekesisemat valmistada, aga kaua inimene niimoodi elaks? Piisavalt kaua vist, aga mis elu see niisugune ikka on.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.