Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-19 20:57:55 |
Tõstatasin selle küsimuse algselt küll ulukiliha teemas, aga kuna karuliha on selline natuke ekstreemsem metsloomaliha, siis teen selle auks ikka eraldi teema. Lisaks on mul seda va karuliha tervelt 5 kilo, kenasti kilostes pakkides, nii et katsetamisele tuleb ikka päris mitu rooga.
Siin algne mõttevahetus ulukiliha teemas:
Pille:
Nii, Profa ja teised. Kohe-kohe tuuakse mulle tükk värsket karuliha. Mida soovitate?? Seda juba lugesin.. Thredahlia:
Esimese asjana kontrollida liha pabereid ja mõelda sööjate ohutusele töötlusviisi valikul, siis juba edasi... Pille:
Veterinaari hinnangut lihale on täitsa plaanis küsida-kontrollida :) Vahepeal ka paar retsepti(ideed) tuvastatud, see soomlaste retsept (Karhunpaisti mustaherukka-gorgonzolakastikkeella) tundub täitsa ahvatlev ning see Ylläksen Pihvikeisari Ravintola menüüs olev karuhautis (KARHUPATAA - Mureaa karhunpaistia, savupekonia sekä Lapin juustoa kermaisessa rosmariinikastikkeessa, lisänä kasviksia, uuniperuna, 36,90 e) ei näe ka halb välja :P Nipitiri:
Salme Masso "Rahvaste toite" raamatus on karuliha retsept, mida olen edukalt kasutanud põdraliha puhul - tumeda õlle ja kadakamarjadega. Aga minu majapidamisse satub ulukiliha niivõrd harva, et see ongi umbes ainuke retsept, mida tean :) Pille:
Aitäh, Nipitiri! Ma õllega retsepti ei leidnud, küll oli seal üks retsept leivakaljaga: hautatud karuliha. Kas pidasid seda silmas? 5 kg (!!!!!) karuliha jõudis kohale. Veterinaaride poolt söödavaks tunnistatud. Ilmselt teen kahte erinevat rooga. Eks ma raporteerin. Enne neljapäeva-reedet niikuinii seda sööma hakkama ei saa.. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-19 21:03:11 |
Raporteerin, et mul on nüüd kaks kilo karuliha "sisse tehtud". Esimene siis Salme Masso raamatu ainetel: hautatud karuliha. Lõikasin 1 kg karuliha ca 125-grammisteks tükkideks (veidi siia-sinna), ladusin potti. Peale 1 liiter vett ja 5 sl 30% äädikat. Homseni külmale garaažipõrandale, et siis vastavalt Salme Masso juhistele edasi toimida. Teine kilo karuliha valmib selle soomekeelse retsepti põhjal. Tegin marinaadisegu rosmariinist-tüümianist-loorberilehtedest-kadakamarjadest-sibulast-veiniäädikast-õlist - töötlesin köögikombainis pastaks ja masseerisin lihasse (valisin sellise enam-vähem kilose suurema lihatüki). Jätan kaheks päevaks maitsestuma. Ülejäänud lihaga tegelen homme.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-28 13:39:55 |
Vernanda kirjutab karuliha valmistamisest | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-06 17:45:27 |
Lugesin just, et Tigus pakutakse sel nädalal karuliha ja siis avastasin, et mul jäid karulihatoitude pildid siia teemasse panemata. Mullune üritus oli igati tore ja edukas ja karuliha maitses hästi: Hautatud karuliha õllega: Ahjupraad karulihast: Maitsvad olid mõlemad, kuigi see õllene hautis meeldis vist rohkem, oli mahlasem. Sööks kindlasti veel, kui võimalus oleks.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-08-02 13:07:06 |
1. augustil algas järjekordne karujahihooaeg, nii et kui mõni tuttav jahimees teile karuliha pakub, siis siit teemast saate inspiratsiooni ;) | |