sandlipuu maitseaine

Reharohus
Kokaõpilane
2009-03-01 12:08:52
Leidsin Helsingis Hakaniemi Kaupahallis müügilt sellise põneva maitseainepulbri nagu "santelipuu" ehk eesti keeles sandlipuu. Küsisin müüjalt, kuidas seda kasutada ning võõrapärase välimusega neiuke seletas mulle puises soome keeles, et seda kasutatakse kala marineerimiseks. Kahjuks jäi sandlipuu maitsepulber minust ostmata, kuid võtsin selle asemel "maustekala" nimelise segu, mis sisaldab sandlipuud, kaneeli, ingveri, pipart jms. Koju jõudes googeldasin märksõnu "sandlipuu kala" ja leidsin järgneva jutu Vladislav Koršetsilt: “Korraliku vürtsikilu retseptis sisaldub tosin erinevat vürtsi. Kusjuures üks nendest, mida omal ajal pandi, on nüüd keelatud. See oli sandlipuu, mida lisati värvi pärast ja mõnel muul põhjusel kindlasti samuti. Nüüd seda enam ei tehta." Kahjuks ei õnnestunud mul ei eesti, inglise ega soome keeles teada saada MIKS sandlipuu nüüd keelatud on? Kas keegi oskab kommenteerida?
Silja
Abikokk
2010-10-12 21:04:07
Täitsa huvitab ka miks keelatud. Ometi olen ma viimasel ajal päris mitu korda ostnud vaakumpakendatud Graaviforelli sandlipuuga - igas Konsumis ja Selveris olen näinud.

Lavendlimesi.blogspot.com