Reharohus

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2010-10-17 23:21:09
Minu meelest on konkurentsitult kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega Swisotel'i 8 korruse Café Swiss bufeed (http://www.cafeswiss.biz/137est.html). Valida on 4 bufee vahel, millest ise olen proovinud eelroa ja magustoidu oma ja kiita tahaks eelroa oma. Café Swissi eelroabufee maksab ca 115.- (hind on läbi aastate kõikunud siia-sinna, on ette tulnud ka ootamatuid sooduspakkumisi). Bufees pakutav vaheldub pidevalt - kahjuks ei oska öelda, kas iga päev või iga nädal. Salatibufee asub kahel "saarekesel". Esimesel "saarekesel" asuvad salatid (midagi krõmpsuvat ja toorest ja mingi segasalat), kuhu juurde saad valida väga erinevaid õlisid, äädikaid (viimane kord leidsin sellise huvitava asja nagu kookose äädikas!), kastmeid ja seemneid. Peale selle on seal minu meelest olnud alati artishokid, grillitud paprika ja grillitud baklazhaanid õlis. Teisel "saarekesel" on pisikeste kausikestes erinevad hõrgutised - valik on erinev, kuid pea iga kord on olnud mingisugust vääriskala ja hanemaksa põnevalt valmistatult (viimane kord oli näiteks hanemaksa-creme-brulee ehtsa vanilliga!). Mis veel meelde tuleb... tuunikala teriyaki kastmes, küülikupatee, valik erinevaid sushisid... ükskord oli valik erinevaid toormahlu nagu peedi, kurgi, arbuusi jms mahlad... Sellelt "saarekeselt" olen iga kord leidnud sellise valiku head ja paremat, millest minu meelest iga toit eraldi maksab kusagil restoranis Café Swissi eelroabufee hinna!
2009-03-01 12:08:52
Leidsin Helsingis Hakaniemi Kaupahallis müügilt sellise põneva maitseainepulbri nagu "santelipuu" ehk eesti keeles sandlipuu. Küsisin müüjalt, kuidas seda kasutada ning võõrapärase välimusega neiuke seletas mulle puises soome keeles, et seda kasutatakse kala marineerimiseks. Kahjuks jäi sandlipuu maitsepulber minust ostmata, kuid võtsin selle asemel "maustekala" nimelise segu, mis sisaldab sandlipuud, kaneeli, ingveri, pipart jms. Koju jõudes googeldasin märksõnu "sandlipuu kala" ja leidsin järgneva jutu Vladislav Koršetsilt: “Korraliku vürtsikilu retseptis sisaldub tosin erinevat vürtsi. Kusjuures üks nendest, mida omal ajal pandi, on nüüd keelatud. See oli sandlipuu, mida lisati värvi pärast ja mõnel muul põhjusel kindlasti samuti. Nüüd seda enam ei tehta." Kahjuks ei õnnestunud mul ei eesti, inglise ega soome keeles teada saada MIKS sandlipuu nüüd keelatud on? Kas keegi oskab kommenteerida?