Fre Abikokk 2009-02-09 18:49:44 |
Minu Mulgist mees nõuab Mulgi putru - minu lapsepõlve vihatuimat toitu. Aga sellegipoolest tahaks proovida selle tegemist. Tundub, et Mulgi pudru osas on inimesed kahes leeris - et kas kruupe peaks enne keetma/leotama või ei peaks. Kas keegi on mõlemat varianti proovinud? Kumba eelistada? Ise tahaks sellist vähese vaevaga ahjupoti versiooni - kõik kraam sisse ja siis mõne tunni pärast välja. Ei tahaks küll mingi eelkeetmise või leotamisega jännata. | |
Profa Abikokk 2009-02-09 19:05:15 |
Täpselt nii teegi. Kartulitükid tihedalt potti, peoga kruupe peale, nii et nad jääksid kartulite peale, mitte segada. Vett ja vaikselt keema. Ühesõnaga - see ahjupoti variant töötab, jändamist ei olegi. Valmiskeedetud sööki mitte tampida, vaid ainult puulusikaga segada, kõrvale lihakõrneid ja piima - see hakkab maitsema. | |
Fre Abikokk 2009-02-09 19:45:01 |
Aitäh Profa, ehk oskad soovitada et mis temperatuuri juures ja kui kaua seda malmpotiga ahjus peaks hoidma? | |
Profa Abikokk 2009-02-09 20:16:47 |
Fre:
Pole aimugi, mina teen pliidil, keedan vaiksel tulel ja aeg-ajalt urgitsen maitsmiseks ühe kruubi, kui see kõlbab, siis on valmis. Ahjaa, kruubid võiks ära ka pesta ennam.
Aitäh Profa, ehk oskad soovitada et mis temperatuuri juures ja kui kaua seda malmpotiga ahjus peaks hoidma? |
|
Juc Abikokk 2009-02-09 22:37:22 |
Mina teen üldse Lõuna-Eesti tanguga, saab kiiremini valmis. Aga sinu mulgist mees vist ei pea seda õigeks? :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Fre Abikokk 2009-02-10 10:04:37 |
Juc:
Just, ma ei näita nüüd mehele seda Sinu arvamuseavaldust ja jätame pühaduseteotuse omade ringi..... Mina teen üldse Lõuna-Eesti tanguga, saab kiiremini valmis. Aga sinu mulgist mees vist ei pea seda õigeks? :) |
|