Marju Abikokk 2009-02-01 00:28:09 |
Kas kellegi on kogemusi, mida ma pean tegema et mu ilusasti voolitud kikerhernepallikesed õli sees laiali ei laguneks ja ma iga kord frititud kikerhernepudi ei peaks sööma? Olen mõelnud, et kas on õli valel temperatuuril, liiga jahe ta kindlasti polnud, ehk liiga kuum? Või pole tainas piisavalt hästi püreestatud? Või.. või ma ei tea... aga ära hakkab tüütama :( | |
Zapxpxau Abikokk 2009-02-01 14:23:19 |
Kas viga võib olla retseptis? Olen televusseris näinud kuidas neid tehakse ja see tainas küll laiali ei vaju. Kus kohast su retsept pärit on? Loogika ütleb, et kui tainas ei ole sees piisavalt sidusainet, siis pudeneb laiali. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-02-21 23:07:37 |
Lugesin täna juhuslikult ühte falafel retsepti ja seal oli selline soovitus: Stephanie Alexander recommends cooling chickpeas in their cooking water to allow them to swell a little as they cool. This creates a beautiful fluffy texture without overcooking, as the texture can be a little gritty if drained straight from the cooking liquid. | |
Karima Abikokk 2011-09-14 16:16:18 |
tere mina teen neid nii ja ei vaju laiali retsepti sain egiptuses elades naabrinaiselt Ta'meya ehk falafel egiptuse ta'meya 1 kg rohelisi kuivatatud Fava oad, kooritud või kikerherned 1 tass värsket peterselli, hakitud 1 tass värsket koriandrit, hakitud 3 pead küüslauk, kooritud ja purustatud 3 suurt sibulat, tükeldatud 1 / 2 tl jahvatatud kaneeli 1 / 2 tl jahvatatud köömned 2 tl soola 1 tl jahvatatud paprikat 1 tl jahvatatud punane pipar 1 / 2 tl jahvatatud musta pipart 2 spl tavaline nisujahu või gluteenivaba jahu 1 tl jahvatatud kuivatatud koriander 1 / 2 tl söögisooda 3 tl küpsetuspulbrit Küpsetamiseks taimeõli leota 24 h herneid vees,eemalda veest ja koori Fava oad Segada kokku kooritud Fava oad või kikerherned, hakitud petersell, koriander, purustatud küüslauk ja tükeldatud sibul, purusta köögikombainis. Lisa kõik ülejäänud koostisosad ja purusta uuesti.Lase segul seista 30 minutit. sega korra läbi, vormi pallikesed. Kuumuta õli sügavas potis või fritüüris kuumaks ning praadida pallid pruuniks,tõsta köögi paberine nõrguma | |