Kalapasteedid ja -terriinid (sh rillettes, 'potted fish' jms)

Evka
Postitusi: 48
Kokaõpilane
2008-12-26 13:57:34
Lõhe 'pasteet' pidulauale Viitan siin ühele retseptile, mis meil juba kolmandat aastat jõululaual. Roog on VÄGA lihtsalt valmiv ja sobib suurepäraselt nii pidulauale kui argipäevaks. Seda saab kenasti ka paar päeva enne pidu valmis teha. See on lõhevorm/lõhepasteet, ei oskagi täpselt eesti keeles täiesti sobivat nime panna. Inglise keeles retsepti nimi 'Potted fresh & smoked salmon'. Retsept ajakirjast Good Food (september 2002, GF kodulehel). Valmib kergelt, nagu öeldud: hakitud külmsuitsulõhe ja kergelt keedetud värske lõhe tükeldada (mina teen seda lihtsalt kahvliga), segada, lisada tublisti sidrunimahla ja maitsestada. Panna vormi ja valada peale sulatatud või. Külmkappi. Seisaks nädalakese, tavaliselt niikaua ei jätku. Sobib sama hästi nii röstsaiaga eelroaks kui sooja kartuliga toekamaks kõhutäieks. Mõnus alternatiivina lihale, erit hästi on vastu võetud teisel pühadepäeval...