Kasutaja TZIIKI kokaraamat

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2008-12-05 10:13:53
Riisijahust keeks Mõtlesin hiljuti välja sellise küpsetise (vb see ei olegi nii originaalne...?!?) Vaja läheb: 4 muna 4 dl riisijahu 3 spl suhkrut 100 gr rosinaid 1 dl oliivõli 2 tl küpsetuspulbrit pisut rummi (valikuline) munad suhkruga vahustada. Jahu segada küpsetuspulbriga. Munavahule lisada õli ja rumm, vahustada veel veidi, seejärel sõeluda sisse jahu ning lisada rosinad. Küpsetada u 200 kraadi juures 30-40 min pikemalt seistes muutub veidi kuivaks, aga värskelt on väga hea. Ja eriti hea on veel hommikukohvi kõrvale õhukese nutella kihiga ;)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-02-19 08:25:11
Olude sunnil oli vaja teha üks kiire kook ja kuna retseptiraamatut ega internetti polnud hetkel saada, siis sündis järgnev kook: Õunakrõbedik: 185 gr võid (kasutasin mingit 65% asja) suhkrut võid 1 suur õun soolatud ja röstitud maapähkleid rosinaid rummi rosinad panin rummiga kaussi kuuma pliidi peale likku. Põhjaks ja katteks segasin jahu-suhkru ja või puruks. Pool purust raputasin koogivormi põhja, sinna viilutasin õuna (hästi õhukesed viilud, aga mitu kihti)-õunale raputasin peale veidi suhkrut. õunte peale panna rosinad. Järelejäänud puru segasin soolapähklitega ja panin õunte kihi peale. Küpsetasin u 200 kraadi juures 50 min. Ja ma taaskord veenudsin, et soolapähklid sobivad imehästi kombinatsioonis magusaga. Söömise ajal tundisn pisut puudust ühest heast vaniljejäätise pallist...:)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2010-07-13 20:25:53
calzone pitsapõhi selle retsepti järgi, ainult pune jätsin välja Pitsataigen: 2,5dl käesooja vett 2 tl kuivpärmi 0,5 tl soola 2 spl oliiviõli 6 dl nisujahu Täidis mozzarella juustu 3 spl Fruschetta maitseainet 6spl kuuma vett 2 spl kvaliteetset extra virgin oliivõli Sega soe vesi, pärm ja pool jahust. Sega hästi korralikult, et taignasse jahuklimpe ei jääks. Lisa õli, sool, pune ja järkhaaval jahu. Tõsta sooja kohta kerkima 30-45 minutiks. Samal ajal valmista pasta. Sega 3 spl Fruschetta segu 6 spl sooja veega, lase 5 minutit paisuda ning lisa seejärel 2 spl oliivõli. Jaga taigen neljaks ja rulli iga pall jahusel laual u 1 cm paksuseks ringiks. Kata Fruschetta pastaga ja aseta peale viil mozzarellat, sule poolkuu kujuliselt. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Serveeri soojalt *Fruschetta asemel võib kasutada tomatipastat ja meelepäraseid ürte. Lisaks mozzarellale võib täidisesse panna ka taist sinki.

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)