Kummaline intsident salatikastmega

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-11-27 00:36:47
Küsimus toidukeemia valdkonnast. Valmistasin ükskord salatit kala, feta ja erineva rohelisega, millisele ise teen tavaliselt kastme õlist ja äädikast. Aga emal oli soov kasutada Felixi "Itaalia" pudelikastet, mille fänn ta hetkel oli. Panin siis seda. Segasin veidi. Ülejäänud komponentidega segunedes hakkas kaste äkitselt vahutama ja omandas sülje konsistentsi - tõeliselt jälestusväärne. Olime mõlemad üllatunud, sest niisugust käitumist ei osanud kumbki meist oodata. Toit läks muidugi raisku ja positiivse kõrvalnähuna kadus emal igasugune soov edaspidi Felixi kastet osta... Hüpoteetilisteks "süüdlasteks" pidasin oblikaid, mida olin salatisse lisanud, et äkki need reageerisid kastmega kuidagi. Kas see teooria peab vett ja kui, siis mis sorti reaktsiooniga oli tegemist?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.