Ssille Kokaõpilane 2008-11-25 18:06:55 |
Kas keegi on teinud teekooki? Mina proovisin kunagi teha selle retsepti järgi, aga mul ei tulnud midagi head välja, saiaosa jäi väga kõva ja kokku ei tulnud selline nagu poes müüakse. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-25 19:53:27 |
Ssille:
Ei ole ise proovinud, aga see on küpsetamisguru Ida Savi retsept, nii et peaks/võiks ikka täitsa töötada. Ma võtan kavva. Kas tahab keegi kampa lüüa sellisele pisemat sorti virtuaalsele kooskokkamisele? :)
Kas keegi on teinud teekooki? Mina proovisin kunagi teha selle http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=3255 retsepti järgi, aga mul ei tulnud midagi head välja, saiaosa jäi väga kõva ja kokku ei tulnud selline nagu poes müüakse. |
|
Katja Abikokk 2008-11-25 22:43:21 |
mmm.. teekook samamoodi lapsepõlve lemmik nagu moorapea, moorapallid ja kodukook.. ma vist võtaks teekoogi-teo käsile :) | |
Ssille Kokaõpilane 2008-11-25 23:20:38 |
Moorapäid ma mõtlesin ka katsetada, äkki isegi teen seda sellel nädalal. Teekoogi puhul oli veel nii, et kuigi ma olen teinud pärmitaignast küpsetisi pidevalt ühe pärmitaigna retsepti järgi, millega olen väga rahul, mõtlesin sellel korral, et teeks selle raamatu retsepti järgi, et siis tuleb kindlasti õige, kuid kahjuks ei jäänud rahule, aga väga tore kui te ka katsetate, ehk saan siis kunagi seda tõeliselt head teekooki ise ka teha. | |
Zoozi Abikokk 2008-11-26 07:29:57 |
Minu kunagine lemmik ka. Kui jõuan, siis nädalavahetusel prooviks teha :) | |
Ssille Kokaõpilane 2008-11-28 15:18:33 |
Kuna ma paar päeva tagasi tegin kondenspiima ja teekoogi kreemisse käib see ka, siis ei tahtnud kondenspiima lasta halvaks minna ja tegin üle kahe aasta uue teekoogi katsetuse, seekord endale teada tuntud hea pärmitaigna retsepti järgi ja jäin tulemusega rahule. Ehk saan aega õhtul retsept ja pildid üles panna, siis annan siia ka teada. Nüüd tuli küll selline teekook, nagu ma eeldanud olin. | |
Ssille Kokaõpilane 2008-11-29 00:22:55 |
Sain üles pandud: http://toidupildid.blogspot.com/2008/11/teekook.html | |
Zoozi Abikokk 2008-11-30 18:42:59 |
Nagu lubasin - teekook. Sabin oli sees, sest ei ole pärmitaignaga sinasõber ning pabistamiseks oli põhjust seda enam, et ei pidavat antud retsepti järgi hea tulema. Taigen kerkis ilusti. Sain 25 x 30 cm plaadi jagu. Puru tundus jah algul palju olevat, aga otsustasin siiski kõik peale panna. Ei jäänud paljuks. Sai küpses ja kerkis kenasti. Raskusi oli ühes tükis pealmise poole ära tõstmisega. Aga emaga siis kahasse nuputasime - panime koogipoolele alla õhukese lauakatte, sellise kilese ja tugevama, arvan et ka voolimisalus on ok. Sellega oli lihtne koogi pealmine osa eemaldada. Kreemiks võikreem kondenspiimaga. Kook ise oli superhea. Ausalt öelda mitu korda parem kui olen kunagi söönud. Sai ei jäänud üldsegi mitte kõva. Jäin tulemusega rahule :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-30 19:13:59 |
Zoozi - väga toredad pildid! Ja rõõm lugeda, et Ida Savi retsept siiski kvaliteedikontrolli läbis :D Mul endal ikka endiselt plaanis - täna tegin hoopis kohupiimakooki, aga eks teen varsti ka teekooki. | |