Spiidi Abikokk 2008-11-08 01:08:48 |
Olen mõnes kohas sattunud sööma lahtist õuna saiakest, mida katab õhuke läbipaistev glasuur. Kas keegi teab, millest juttu ja kuidas seda ise teha? See glasuur on tõeliselt mõnus aga ma ei oska isegi aimata, millest see tehtud on. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-08 08:10:03 |
Kui see glasuur on läbipaistev, siis võib tegemist olla a) spetsiaalse läikeglasuuriseguga (müüakse vist ka tavapoodides) või b) kuumutatud aprikoosimoosikihiga (levinud soovitus nt briti retseptides). Mis teised pakuvad? | |
Qsti Abikokk 2008-11-08 12:22:02 |
Mõnda aega tagasi ostsin viiniküpsetiste raamatu ja seal vaatas mulle ühe retsepti lõpus vastu soovitus küpsetis läikeglasuuriga üle pintseldada (retsept oli glasuuride alla kirjas ja imelihtne). Eiweissglazur: 1 munavalge 200g tuhksuhkrut 1-2spl ssidruni-, apelsini-, ananassimahla või likööri Vahusta munavalge ja suhkur, lisa vedelik, kasuta kohe -> Läikeglasuuri valmistamiseks lisa segule vett, kuni see muutub vedelaks. | |
Spiidi Abikokk 2008-11-08 16:44:00 |
See on täiesti läbipaistev ja selline pehme, nagu natuke zelatiini oleks sees. Mul tuli meelde ka üks saiake, millel see peal on: Bonaparte'i kohupiima saiakesel. | |
Spidur Abikokk 2008-11-08 18:39:03 |
äkki ongi mingi marmelaadiga üle pintseldatud? Kas see kleepub ka või on täitsa tarretunud? | |
Spiidi Abikokk 2008-11-08 18:41:17 |
Ma lähen homme Bonaparte'i, tellin selle saiakese ja uurin lähemalt :P | |
Aurora Abikokk 2008-11-09 17:46:51 |
Mäletan, et erinevate taignate koolitusel tegime viinisaiu, mis sai viimistletud želeega. Kokku keedeti see spets želeepulbrist, veest ja suhkrust. | |