Glasuur saiakeste peal?

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2008-11-08 01:08:48
Olen mõnes kohas sattunud sööma lahtist õuna saiakest, mida katab õhuke läbipaistev glasuur. Kas keegi teab, millest juttu ja kuidas seda ise teha? See glasuur on tõeliselt mõnus aga ma ei oska isegi aimata, millest see tehtud on.

le D?ner

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-08 08:10:03
Kui see glasuur on läbipaistev, siis võib tegemist olla a) spetsiaalse läikeglasuuriseguga (müüakse vist ka tavapoodides) või b) kuumutatud aprikoosimoosikihiga (levinud soovitus nt briti retseptides). Mis teised pakuvad?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Qsti
Postitusi: 369
Abikokk
2008-11-08 12:22:02
Mõnda aega tagasi ostsin viiniküpsetiste raamatu ja seal vaatas mulle ühe retsepti lõpus vastu soovitus küpsetis läikeglasuuriga üle pintseldada (retsept oli glasuuride alla kirjas ja imelihtne). Eiweissglazur: 1 munavalge 200g tuhksuhkrut 1-2spl ssidruni-, apelsini-, ananassimahla või likööri Vahusta munavalge ja suhkur, lisa vedelik, kasuta kohe -> Läikeglasuuri valmistamiseks lisa segule vett, kuni see muutub vedelaks.
Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2008-11-08 16:44:00
See on täiesti läbipaistev ja selline pehme, nagu natuke zelatiini oleks sees. Mul tuli meelde ka üks saiake, millel see peal on: Bonaparte'i kohupiima saiakesel.

le D?ner

Spidur
Postitusi: 443
Abikokk
2008-11-08 18:39:03
äkki ongi mingi marmelaadiga üle pintseldatud? Kas see kleepub ka või on täitsa tarretunud?

Elina tegemised

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2008-11-08 18:41:17
Ma lähen homme Bonaparte'i, tellin selle saiakese ja uurin lähemalt :P

le D?ner

Aurora
Postitusi: 598
Abikokk
2008-11-09 17:46:51
Mäletan, et erinevate taignate koolitusel tegime viinisaiu, mis sai viimistletud želeega. Kokku keedeti see spets želeepulbrist, veest ja suhkrust.